Det opplyser redningsleder Anders Lennholm til NRK.

Havaristedet ble natt til fredag funnet etter at et postfly sendte ut mayday-signal i nærheten av riksgrensen til Sverige.

Det var et norsk helikopter som klokken 03.15 fant havaristedet et sted mellom den nordvestre delen av sjøen Akkajaure og den norske grensen.

– Det er ingen tvil om hva som har hendt. Det er et veldig, veldig tydelig havaristed,  sa pressetalsmann Daniel Lindblad til VG.

Les også: Det styrtede flyet fraktet post til hele Nord-Norge

Bisto

Hovedredningssentralen Nord-Norge bisto natt til fredag redningsledelsen i det svenske Sjøfartsverket i leteaksjonen etter flyet som forsvant fra radaren.

– Jeg kan bekrefte at vi er involvert i en leteaksjon etter et svensk postfly på svensk side, ca. 120 kilometer nordøst for Bodø, litt sør for Kiruna, sa pressemedarbeider Tove Kaspersen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til ht.no klokken 02.30.

To personer

Meldingen om det savnede flyet kom klokka 00.20 fredag. Flyet har kallesignalet Air Sweden 294, sa Kaspersen.

– Det er normalt to personer om bord, besetningen. Flyet var på vei fra Gardermoen til Tromsø. Vårt Sea King-helikopter er på tur inn i området, sa Kaspersen til ht.no.

På morgenkvisten opplyste Anders Lennholm i den svenske redningstjenesten at pilotene var fransk og spansk.

Avsluttet

Den norske innsatsen ble avsluttet da havaristedet var funnet. Klokken 04.00 meldte det svenske sjøfartsverket at Fjellredningen via politiet hadde overtatt arbeidet.

Området der flyet havarerte, er ved Ritsem, et lite sted i Gällivare kommune i Norrbottens län i landskapet Lappland i Sverige, ti kilometer fra den norske grensen.

Ritsem ligger like i nærheten av Stora Sjöfallets nasjonalpark. Fra Ritsem går det en regulær bussforbindelse med Gällivare både om sommeren og vinterstid, ifølge Wikipedia.

Kraftig

Havaristedet ligger vanskelig til og det er ingen veier i området. Politiets personell har derfor ennå ikke kommet til stedet.

– Nå er vi i gang med å få ut personell, opplyser Maria Jakobsson hos politiet i Norrbotten til Sveriges Radio.

Ifølge Sjöfartsverket har havaristedet en diameter på kun 50 meter. På stedet er det nå bare små fragmenter av flyet. Men hva som er årsaken til havariet er ikke klart.

– Det vi vet fra havaristedet er at det har vært et veldig kraftig havari, sier pressemedarbeider Daniel Lindblad hos Sjöfartsverket. – Vi fikk ingen informasjon direkte fra flyet, ingen ytterligere informasjoner fra pilotene i nødanropet, sier han til Sveriges Radio.

På nedslagsstedet skal det være et cirka 15 meter dypt, og 20 meter bredt krater.

Anders Lennholm mener det ikke er håp om å finne overlevende.

– Nei, det er ikke mulig, sier han til NRK.