- Vi jobber med å flytte klubben, organisatorisk fra Tromsø og "hjem" til vår egen region. Dette betyr et par praktiske, men vesentlige ting: Klubben bytter fra Troms Idrettskrets til Nordland Idrettskrets, og fra Troms Fotballkrets til Hålogaland Fotballkrets, skriver Martin Myrlund i et innlegg på Lødingenpatriotan sine Facebook-sider.

I prosessen har klubben også endra navn fra Lødingenpatriotan til Vesterålen futsal.

Fra hele regionen

Det var Martin Myrlund som starta opp Futsal-klubben for fem år siden, sammen med Tobias Vibe Nygård, begge fra Lødingen. Hele tiden har de hatt med spillere også fra andre steder. I serien har de gått under navnet Patriotan, fordi stedsnavnet var utenfor deres idretts- og fotballkrets.

Myrlund forteller til VOL at navnebyttet nå ble bestemt fordi klubben vil representere hele regionen, og ikke bare bli assosiert med Lødingen.

- Det handler jo mest om hvor spillerne er fra. Vi har spillere fra hele Vesterålen, og da blir det naturlig, sier han.

Myrlund peker på at klubben har spillere fra et område som strekker seg fra Lødingen, via Andøya og Sortland til Lofoten, med "noen herlige innslag" fra Finnmark og Troms. Klubben hadde allerede slått seg sammen med Sortland ILs futsallag, og dermed ble det også naturlig å bytte navnet.

Kanskje verdensunikt

Før VOL snakker med Myrlund har han fått e-post fra Troms fotballkrets, som takker for at de har vært med. De skriver også at det sannsynligvis er verdensunikt at to klubber både slår seg sammen og skifter navn midt i en sesong.

Lagene i Vesterålen futsal gjør det godt i serien så langt. Førstelaget har vunnet alle åtte kampene så langt og andrelaget kjemper om å komme innenfor topp seks og dermed være en del av A-sluttspillet etter jul.

I 2013  kom Lødingenpatriotan akkurat ikke med i Eliteserien, men Myrlund satser på at Vesterålen futsal klarer det i år.

- Ja, vi har en god sjanse for å komme med nå, sier han til VOL.