– Sjangeren Nordlands Pøbel faller under det jeg har valgt å kalle «feskarrock parra me gangster-rap». Poenget går ut på å gjenspeile likhetene mellom hip hop-miljøet i USA og sette den opp mot den vesterålske kulturen.

Det har Joakim Hansen, alias Nordlands pøbel, tidligere uttalt til SortlandsAvisa.

I forrige uke ga han ut låta «Æ veit» på musikkdelingstjenesten Soundcloud.

– Det er første låta som kommer ut i år, men det kommer mer, lover han.

Spilt inn i Tromsø

Hansen sier låta ble til ved en tilfeldighet, etter at kameraten Thorbjørn Reppe i Tromsø hadde jobbet frem et komp og skrevet et refreng.

– Han ba meg prøve å rappe til versene. Det resulterte i at jeg spilte inn min part etter en jobb jeg hadde i Tromsø. Vi spilte det faktisk inn på soverommet hans noen timer før jeg reiste tilbake til Sortland. Etter det har han fått med seg et stjernelag i Tromsø til å spille på låta.

Roger Tunheim Jakobsen fra Sigerfjord stilte opp på trommer, Per Verlo på bass, Kent Robin Nilsen på blås og Thorbjørn Reppe på gitar, keyboard og som produsent.

– Gode tilbakemeldinger

Låtskriveren og artisten sier han har fått mye skryt for «Æ veit», etter at låta ble sluppet i forrige uke.

– Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger. Jeg håper låta har den rette «feelingen». Den er litt lysere enn mye av det jeg har gjort før, og jeg håper den kan bli et fint soundtrack for mai, til både russefester og folk som sitter og koser seg ute i sola, sier Hansen.

Og snart kommer det enda flere låter.

– Nå er den første låta gitt ut, så får vi se hvordan det går. Jeg har flere låter liggende på lur, og som skal slippes i løpet av våren og sommeren.

Mørk musikkvideo i juni

Han har også fått laget en musikkvideo, som kommer ut i slutten av juni. Den er spilt inn i Vesterålen, og Sylvia Andreassen har regien.

– Det blir blodig og heftig. Det er litt mørkere enn alt annet jeg har gjort. Jeg har sagt det før, at man skal slite med å sette meg inn i en bås, og det kommer jeg til å bevise med denne låta og videoen.

De siste par årene har Hansen ofte vært å se på en barscene alene med gitaren.

– Men jeg liker å eksperimentere og gjøre forskjellige ting i ulike sjangre. Den låta jeg har gitt ut nå, har jeg ikke en gang satt noen definisjon på, sier han.

Drar på miniturné

I etterkant av at musikkvideoen slippes i slutten av juni, skal han dra på en minireleaseturné i Vesterålen. Først spiller han på Blabla-festivalen torsdag 13. juli, så Blå bar 14. juli og Havnehehuset på Dverberg 15. juli.

– Mange har hørt meg før som trubadur, men dette blir mer som en musikalsk forestilling. Det er litt revy og litt andre ting. Konsertene blir egentlig litt vanskelig å definere, tror jeg.

Drømmer om større turné

Hansen sier Nordlands Pøbel foreløpig bare er et hobbyprosjekt.

– Mange sier de driver med lavbudsjettsprosjekter. Nordlands Pøbel vil jeg kalle et nullbudsjettsprosjekt. Jeg bruker få kroner, men mye tid.

Men han har en drøm som han håper å få realisert en gang i fremtiden?

– Drømmen er å sette sammen en musikalsk forestilling som jeg kan dra på turné med i kulturhus rundt omkring i Norge. Jeg skriver hele tiden og har masse materiale og mye på gang, så får vi se hva som skjer fremover.