Det fremkommer av en artikkel hos NTB, og av opplysninger som VG har hentet inn.

I en artikkel som VG publiserte like før klokken 10.00 mandag, fremkommer det at alle flygningene til Widerøe på kortbanenettet er kansellert frem til mandag ettermiddag. Totalt er det meldt om 172 innstilte avganger hos selkapet som følge av flyteknikerstreiken og NHO sin lockout av flyteknikere.

Blant avgangene som er kansellert, er avganger mellom Evenes og Tromsø.

Som følge av flyteknikerstreiken kunngjorde Widerøe at de ville sette de aller fleste av flyene på bakken i helgen. Kun noen få avganger fra Bergen og Tromsø skulle opprettholdes.

9.05-avgangen mellom Tromsø og Stokmarknes er også på listen, det samme er avgangen mellom Stokmarknes og Bodø klokken 9.25.

Bodø - Stokmarknes klokken 10.50 er også rammet, det samme er Andenes - Bodø klokken 11.00 og Stokmarknes - Bodø 11.40.

Til NTB har kommunikasjonssjef Catharina Solli uttalt dette:

– Vi prøver så godt det lar seg gjøre å gjennomføre flygninger både mellom strekninger som for eksempel Bergen og Tromsø, men også utenlandsflygninger.

Til VG uttaler Solli like før klokka 10.00 mandag at Widerøe kommer til å kontakte reisende fortløpende ettersom passasjerer rammes av kanselleringene. Hun ber reisende om ikke å kontakte selskapet, men at de vil kontakte den reisende.

– Vi har ikke lenger anledning til ombooking, måltider, overnatting eller alternativ transport, sier hun til Bergens Tidende.

Passasjerer vil ha rett til refusjon av billetten ved kansellering.

NTB melder at SAS har innstilt 17 avganger, men at selskapet opplyser at dette ikke skyldes streiken.