Det var i april i år situasjonen oppstod, som Vesterålen tingrett nylig måtte ta stilling til. Aktoren ba om 25 dager fengsel og 10.000 kroner i bot, tap av førerrett i to år og tre måneder, og saksomkostninger etter rettens skjønn.

Forsvareren la ned påstand om frifinnelse, eller at den unge mannen ble ansett på mildeste måte. Tiltalte innrømmet at han kjørte bilen hjemmefra og til fest, og videre til nachspiel. Men han innrømmet ikke å ha drukket før kjøringen.

I det første avhøret hos politiet nektet mannen for å ha kjørt, men endret forklaring på dette i retten.- Tiltalte tilpasser forklaringene for å komme best mulig ut av saken, konkluderte retten.

Klokken halv fire om natten fikk politiet tips at vedkommende kjørte i fylla. Blodprøver viste senere at mannen hadde 1,54, og var på dalende rus på morgenkvisten.- Umulig å drikke seg opp etter nachspiel, og likevel være på dalende rus, var rettens konklusjon, som altså ikke trodde på mannene forklaringer.

Det endte med betinget fengsel, 10.000 kroner i bot, og saksomkostninger på 2.000 kroner. Mannen taper retten til å kjøre bil i 15 måneder, og må opp til ny og fullstendig førerprøve om han igjen vil kjøre bil.