I hvert fall om man følger oppskriften på «flan» – en lokal spesialitet fra Piemonte, den italienske regionen der Torino er hovedstad.

Flan er en av de mest populære forrettene, som også passer som en lett og velsmakende lunsj.

Flan di spinaci

200 g fersk spinat

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk

3 egg

2 dl matfløte/helmelk

Ferskrevet muskatnøtt

Salt og pepper

Brødrasp

Finhakkede hasselnøtter

Olivenolje

Hakk løk og hvitløk fint. Fres løken myk i litt olivenolje.

Legg i den ferske spinaten i panna og fres til den har falt helt sammen. Det kan se mye ut i starten, men når væsken er borte gjenstår det bare et par desiliter.

Fres på svak varme til det meste av væsken har forsvunnet. Da legger du over spinaten i en sil. Bruk en skje til å presse ut så mye som mulig av den gjenstående væsken.

Kjør spinat og løk i mikser slik at det blir finfordelt.

Bland egg, fløte og krydder i en skål. Rør inn spinathakk og rør godt rundt.

Smør porsjonsformer av aluminium eller stiv papp med formfett. Strø over 50/50 brødrasp og hasselnøtter (som skal være svært finhakket, nesten som pulver) og hell av overskuddet.

Hell spinatblandingen i formene og sett inn disse i forvarmet ovn på 175 grader i 35 minutter.

Du kan velge om du vil «tørrsteke» paiene, eller sette dem i vannbad i ovnen – det siste gir en løsere og saftigere «flan».

«Ostespeil»

3 dl matfløte/helmelk

200 g myk geitost (chèvre)

Skjær eventuelle kanter vekk fra geitosten. Del i biter og varm opp sammen med fløte/melk i en non-stikkpanne.

Når osten er helt smeltet kjører du sausen med mikser slik at den blir helt slett.

Hell et «speil» eller en «sjø» på en tallerken. Sett den lunkne «flan» som en øy i «sjøen».

Dryss over litt revet parmesan, ev. litt hasselnøtter – eller trøffelspon om du får fatt i det!

Server umiddelbart før det blir snerk på sausen.

I glassene passer det meget godt med en hvitvin fra Piemonte – eksvis en Arneis fra Langhe.

Buon appetito!