VOL skrev i begynnelsen av januar om Amalie Helene Holen Svendsen som skulle delta i første kvaifisering til Miss Norway-konkurransen. Der gikk det bra for 23-åringen, som opprinnelig er fra Øksnes. Hun er nå klar for semifinale.

Les også: Amalie Helene til Miss Norway

- Fornøyd

Hovedpersonen selv er selvsagt godt fornøyd med å gå videre.

- Jeg er veldig fornøyd med å være i semifinalen, og er godt i gang med diverse prosjekter og planlegging i konkurransen, sier hun til VOL.

Det var opprinnelig 150 påmeldte til konkurransen og det står nå igjen 24 deltakere.

Lang vei

Miss Norway 2016 startet allerede i oktober 2015 og vil fortsette frem til finalen på sommeren. Over 40 jenter gjennomførte kurs, som er obligatorisk under førsteuttaket. Kandidatene vil konkurrere videre med aktivitetene som blir utslagsgivende ved finaleuttaket i midten av april.

Juryen har ved uttaket til semifinale sett at foto er levert, at utøverne har deltatt på obligatorisk kurs, og at de er i full gang med poenggivende aktiviteter i konkurransen, alt fra blogging og pressearbeid til veldedighet og profesjonelle reklameoppdrag. Bredde i aktivitetene er vektlagt, og spesielt innsatsen de siste 14 dagene.

Opp og ned

Konkurransen er jevn, og det skjer kontinuerlig endringer på listen over topp 10.

- Det går fort opp og ned på topp 10 listen på Miss Norways nettside, før jeg dro på ferie lå jeg på andreplass, og etter en uke er jeg nede på sjetteplass, så det er en veldig tøff konkurranse om man skal holde seg på topp.

Amalie Helene nyter travle dager og utfordringer.- Til nå har jeg fått vært på kurs hvor vi fikk blant annet starte å lære om catwalk og showwalk , det kommer eget kurs for dette senere i konkurransen også, det er viktig å øve masse hjemme også. Jeg leder meg til veien videre.