For sjuende år på rad fyller Arnvid og Siv Nina Lind i Arrangement SortlandBlåbyhallen med danseglade mennesker, velkjente danseband og fest.

Arrangementet som i helga setter sitt preg på Blåbyen har etter hvert blittNord-Norges største dansegalla.

Da VOL var innom fredag kveld var parkeringsplassen utenfor hallen fylt oppmed campingvogner og bobiler, og stemninga inne var upåklagelig.

- Vi håper og tror på over 1000 besøkende i helga - og det målet tror jeg viskal nå allerede i kveld, sier Arnvid til VOL.

Feiret Rikingan

På scenen fredag sto blant annet lokale dansebandhelter i Rikingan, sommarkerte sitt 25-årsjubileum på hjemmebane i Blåbyhallen. I dag er det LarsPetter Dahl, Rulle Jakobsen og Arne Aronsen som fortsatt holder koken, men medpå scenen fredag hadde de Bjørn Heireng og John Verlo, som var en del avoriginalbesetningen.

- Kommer tilbake

Folk har også kommet langveisfra for å delta på helgas dansegalla. BodilBjerke, Bjarne Bjerke og Anne-Grete Årstad har tatt turen fra Halden ogKongsvinger for å se sine helter i Kandis.

- I helga ser vi vår Kandis-konsert nummer 71, forteller Bjarne.

De har vært på dansegalla i Blåbyhallen tidligere, og det ga mersmak.

- Sortland er en kjempefin by, og folk er svært koselige. Vi kommergarantert tilbake, sier de tre.

Lørdag kveld står Anne Nørdsti, Kandis og Mike and the Strangers på scenen iBlåbyhallen, og ekteparet Lind har en klar oppfordring til folk i Vesterålen:

- Kom og dans!