– Vi ønsker å fremme fotballglede for voksne, sier nestleder i Sortland IL. Og da er det ekstra gledelig at det blir ny deltakerrekord, sier nestleder i Sortland IL, Håvard Hamansen Wallstad.

El-Team cup ble første gang arrangert i 2014. Da var det 130 påmeldte spillere. I fjor var det 250 og i år blir enda flere.

– Vi regner med at det vil være et sted mellom 350–400 voksne i aksjon i hallen. Det er på grensen av hva har vi kapasitet til, sier Wallstad.

32 lag totalt

I år er det påmeldt 32 lag totalt, fordelt på 25 herrelag og syv damelag. Den geografiske spredningen blir stadig større.

– Vi har lag med fra både Lofoten og Harstad. Det eneste vi mangler er lag fra Narvik, sier han.

Les også: El Team seiret i sin egen cup

For voksne

Intensjonen med turneringen, ifølge nestlederen, har hele tiden vært å skape en sosial og uformell arena for fotball og glede.

– Dette har blitt en treningssamling for godt voksne. Kanskje bedriftslaget ønsker å slå seg løs, eller en vennegjeng. Noen tar det alvorlig, mens andre har en mer løssluppen holdning. Det skal først og fremst være kos og moro. Og så er det også moro for barn og unge å se foreldrene sine spille fotball, sier Hamansen Wallstad.

Han håper at turneringen også kan vokse og bli enda større på sikt.

– Målet er at vi kanskje kan strekke den over to dager etter hvert, slår han fast.

Les også: Dobbelt så mange lag som i fjor

Alternativ

El Team Cup ble initiert av Mads Røkenes i El Team, som er sponsor for arrangementet. Han ønsket å skape en turnering i Blåbyhallen som var noe annet enn en ren bedriftsturnering.

Siden påmeldingsfristen for årets turnering har gått ut, er det for sent å melde seg på. Hamansen Wallstad tror det blir mye underholdning i hallen og oppfordrer folk til å møte opp. Fjorårets turnering ble vunnet av ingen ringere enn El Team selv, som slo Alsvåg Plater i finalen.