Sør-Hålogaland bispedømme har utredet gamle pilegrimstradisjoner til lands og til havs.

– Gjerne bruk klær

Dverberg har lange tradisjoner som et historisk kirkested, og søndag 19. juni seiler pilegrimsprest Bernt Aanonsen fra Trondenes i Harstad, for så å ende i Dverberg mandag ettermiddag.

Her står prosten i Vesterålen Jan Otto Fredwall klar med pilegrimsdrakt og stokk for å lede en pilegrimsvandring til Dverberg berg kirke.

– Dette er et fellesprosjekt mellom menighetene i Andøy og Andøy Historielag. Vi håper flest mulig stiller i havna, og så blir med oss på pilegrimsferden på en og en halv kilometer til kirka. Det er fint med gamle klær, men ikke noe must, sier sogneprest Oddvar Tveito og vikarprest Harry Hanssen til Andøyposten.

Til Nidaros

Duoen anbefaler folk å parkere ved samfunnshuset på Dverberg. I løpet av ettermiddagen blir det gudstjeneste og en matbit på kirkebakken eller i menighetshuset. Historielaget satser på et historisk faglig foredrag om geistlige fotefar på Andøya.

Etter stoppet i Dverberg går pilegrimsseilasen videre til Bodø, Deretter bytter pilegrimsfesten til en større båt som skal ta ham til Nidaros.