Foto: Marius Birkeland

Dermed blir innkjøringa til Sortland det reneste bilhustrianglet, med tre av byens store bilhus i et par steinkasts avstand. Daglig leder i BiliNord på Sortland Kurt Jarle Johnsen sier til VOL at det har vært klart en god stund at de ønsket å bygge her, men at det har tatt litt tid å få avklart byggesaksmessige forhold med Sortland kommune før de var helt sikre på at det blir bygging.

Tomta er på 6,5 mål, og rommer i dag en eldre lagerbygning samt diverse aktivitet. At det nye bygget vil representere en forskjønning av området, er Kurt Jarle Johnsen helt sikker på.

- Men vi er ennå ikke sikker på hvordan bygget blir seende ut, vi har et par skisser på bordet. Arealet i bygget er klart, men hvordan det skal se ut, holder vi foreløpig tett til brystet, sier Johnsen.

Han mener beligghenheten er meget velegnet for et bilhus.

- Ja, det er vi veldig fornøyd med. Det ligger flere bilforretninger her fra før, samt en stor bensinstasjon med alle fasiliteter og tilbud. Så det er jo allerede blitt et bilmiljø her, og da er det veldig naturlig for oss å legge vår virksomhet hit.

Bygget vil ifølge Johnsen representere en investering på 20- 25 millioner kroner, og han håper bygginga kan komme i gang i løpet av sommeren/ høsten.

BiliNord eier i dag både anlegget i Vestmarka, samt eiendommen vis av vis gamle salgslaget på Sortland. Johnsen sier anlegget i Vestmarka vil bli lagt ut for salg, og at han håper de får en kjøper så fort som mulig.

I forhold til eiendommen i Strandgata er han åpen for å vente og se.

- Anlegget i Strandgata ligger ute for salg, men vi er foreløpig litt i tenkeboksen i forhold til kanskje å heller satse på utleie der. Vi har ikke funnet en kjøper ennå, og det skjer mye i det kvartalet nå fremover som gjør at det kanskje kan være lurt å heller beholde eiendommen en stund til, sier Johnsen.