– Vi i komiteen La oss hedre Kjetil Paulsen har hele tiden ønsket en plakett ved siden av statuen som forteller noe om hvem Kjetil var og hva han gjorde. På den måten får også tilreisende og turister informasjon om hvorfor statuen står der, sier Ken Rune Hansen i komiteen.

Tele i jorda

At det har tatt såpass lang tid før informasjonen kom på plass, har en naturlig forklaring.

– Det har med tele i jorda å gjøre. Det var ikke mulig å montere tavla da det var frost, presiserer han, og legger til at det Sveis & Maskinteknikk på Sortland som har utført arbeidet.

Begrensninger - Men den ligner jo på meg jo Den pensjonerte renholdsarbeideren Kjetil Paulsen var strålende fornøyd med statuen av ham som ble avduket på torget på Sortland lørdag formiddag.

Plaketten er plassert ved siden av statuen og er forholdsvis beskjeden i størrelse. Det er også informasjonsmengden som står der.

– Vi kunne ikke fortelle hele historien til Kjetil. Så store plaketter finnes ikke. Vi har derfor valgt å fortelle det mest essensielle. Plaketten er også plassert i en slik høyde at det ikke er nødvendig å bøye seg ned for å lese det som står der, sier Hansen.

Etter hvert vil også statuen få belysning, såkalte uplights som lyser opp fra bakken.

Positive tilbakemeldinger Har samlet inn 450.000 kroner: Kjetil til Norge Rundt Innsamlingsaksjonen for en statue som skal hedre Kjetil Paulsen, får nasjonal oppmerksomhet i et innslag på NRKs Norge Rundt i kveld.

Hansen sier at han har fått mange tilbakemeldinger fra sortlandsborgere på statuen og funksjonen den har.

– Flere har sagt, og særlig de som kjenner Kjetil godt, at de synes statuen er levende og livaktig utført. De tar seg selv å tenke på Kjetil og det han sto for når de går forbi, slår Ken Rune Hansen fast.

Minnet om miljøet Kjetil møtte kunstneren som skal lage statue av ham Anne-Kirsti Thoralfdotter Lind ønsker å få frem Kjetil Paulsens sprudlende karakter og uttrykksfulle ansikt.

Ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo, er også glad for at Kjetil Paulsen-statuen omsider har fått informasjonstavle.

–  Når vi er turister og ser noe nytt, enten det er en statue eller andre ting, ønsker vi å vite hva det er. Det har hele tiden vært litt av hensikten at også turister og andre utenforstående skal se og forstå hvorfor statuen står der og meninga bak den. Og så bidrar informasjonen til at vi som bor på Sortland stadig kan bli minnet på det å ta en Kjetil og ellers ta vare på miljøet, sier Bjørkmo.