Her er turoperatørene hos Laila og Arild Inga på Sortland. Foto: Vesterålen reiseliv/Roy Odd Schøyen

Turoperatørene gjestet Vesterålen i forbindelse med Norwegian Travel Workshop som nå pågår i Alta. Vesterålen reiseliv tok operaturene med på flere attraksjoner og anlegg på turen som gikk fra Andenes til Stokmarknes.

Hvalsafari

Blant annet sto hvalsafari og besøk i romskipet Aurora på menyen. I Sortland gjestet reiselivsgruppen Laila og Arild Inga på Sortland med samisk kultur og mating av reinsdyr. Det ble også tid til kurs for nordlysfotografering før turen gikk videre til Harstad.

Viktige gjester

I en pressemelding skriver Vesterålen reiseliv var turen med gjestene spesielt viktig siden alle deltakerne er store operatører i sine markeder, og sender tusenvis av turister til Norge hvert år.

Vesterålen reiseliv deltar på Norwegian Travel Workshop i Alta. Der møtes kjøpere og selgere av reiselivsprodukter for å diskutere tilbud og planlegge for kommende sesonger.

Få flyseter

Vesterålen reiseliv har produsert en 60 siders produktkatalog med ferdig pakkede turer fra virksomheter i Vesterålen.

– Hoveddelen av produktene er relatert til vinter med et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser. Det er få andre destinasjoner som har et så bredt utvalg av ulike aktiviteter. Utfordringen for Vesterålen er logistikk og kapasitet på flyseter, noe som forøvrig gjelder hele landsdelen.