- Vi er veldig skuffa. Det er alltid kjedelig å tape fotballkamper, sier Morild-trener Arne Olav Berg til VOL.

Slipper inn enkle mål – Fryktelig skuffende (MORILD - BALLSTAD 1-2) Morild gikk mandag på et surt tap mot Ballstad under enda surere værforhold.

Han sier at det særlig er måten de taper på, som gjør det ekstra bittert.

- Både i første kampen mot Medkila og mot Ballstad søndag, slipper vi inn veldig enkle mål. Vi er spillemessig bedre enn begge lagene, men så lenge vi ikke scorer flere mål enn motstanderne, hjelper det ikke. Mot Ballstad, for eksempel, er det en håpløs tversoverpasning som fører til baklengs. Fremover på banen får vi ikke ballen inn. Jeg føler at vi gir opp etter 30 minutter mot Ballstad, selv om spillet foregår på deres banehalvdel. Det hjelper ikke så lenge vi ikke skaper nok målsjanser, utdyper Berg.

- Er ikke vant til å tape

I fjorårets sesong valset Morild over flere av motstanderne. Og Ballstad, som de tapte mot søndag, banket de med hele 9-1 på hjemmebane. Berg innrømmer at det er krevende å tape kamper når det gjorde det motsatte i fjor.

- De fleste spillerne er ikke vant til å tape. Men det er noe vi må jobbe med og ha tro på at vi klarer å snu det. Samtidig har vi mistet et halvt lag siden i fjor. Hele det faste forsvaret er ute med skade. Derfor har det blitt mye prøving av spillere i nye posisjoner, sier han.

Skadelista inkluderer blant andre svært sentrale spillere som Mats Thorbjørnsen Tor Espen Skutholm.

Vurderer forsterkninger

Treneren utelukker ikke at Morild kommer til å forsterke stallen i løpet av vårsesongen.

- Det er noe vi stadig ser på og som kan blir mer og mer aktuelt. Særlig er vi i beit for spillere på sentral midtbane, der vi også har langtidsskader, sier han.

Berg peker også på klubbens generasjonsskifte som en medvirkende årsak til at det svinger resultatmessig, så langt.

- Det er mange unge spillere inn og som gjør at det blir mange endringer, sier han.

Har troa

Treneren har likevel tro på at Morild kan snu tapstrenden etter hvert.

- Vi jobber videre og tror at vi skal kunne snu dette, selv om det kan ta litt tid. Da vi reiste på treningsleir til Barcelona i vinter, valgte vi bevist å matche oss mot tøffe motstandere for å kunne takle det vi går gjennom nå. Der utarbeidet vi en håndbok i hvordan Morild skulle spille og prøver å følge den. At vi skulle fortsette å tape fotballkamper, var ikke en del av planen, sier han.

Neste kamp for Morilds vedkommende, finner sted mot Stålbrott om en uke.

- Det blir en tøff kamp, men vi skal brette opp armene og kjempe, slår Arne Olav Berg fast.