– Markedet har endret seg totalt etter pandemien, og det er utrolig sårt å se at et konsept som vi alle brant for, ikke fungerte slik vi hadde trodd. Vi er utrolig stolte av det vi skapte i byen, og ikke minst takknemlig for alle gjestene vi har hatt innom, sier Halvar Ellingsen i ei pressemelding mandag.

Ellingsen er ærlig på at arbeidsbelastningen med to restauranter og to små barn har vært for stor for ham personlig. Nå skal han bruke alle kreftene på å videreutvikle Kvitnes Gård.

– Det er utrolig trist å legge ned Lille Kvitnes, og vi håper virkelig at andre som ønsker å drive noe i Andersengården tar kontakt. Det er fullt mulig å få til noe bra der, og for oss handler det nok mest om at timingen var for feil, sier Ellingsen.

Lille Kvitnes åpnet i januar 2021 i Andersengården rett ved Torget på Sortland, under en av de siste nedstengingene under pandemien. Nå ser de at økende energi- og råvarepriser, endrede forbrukervaner, kortere bestillingshorisonter og lavere booking også rammer dem. Foto: Rune Nybrott Hals

Takker alle som har vært innom

Ellingsen takker alle som har vært innom Lille Kvitnes, som har stilt ut kunst, spilt musikk og feiret sine bursdager, tatt lunsjen sin der og spist middag.

– Sortland har et momentum nå som dessverre kom litt forsent for oss, men vi heier på at det skal blåses liv i sentrum. Kanskje det må tenkes nytt på hvilke tilbud folk trenger fremover. Uansett økonomisk krise eller ei, så trenger vi møtesteder, mat og kultur, sier Ellingsen.

VOL hadde sak om at dørene på Lille Kvitnes var stengt før Ellingsen sendte ut pressemelding om saken, og vi hadde sikre kilder på at driften ved kafeen kom til å opphøre.

Da vi spurte han om dette stemte hadde han ingen kommentar, og han har heller ingen ytterligere kommentarer til saken etter at pressemeldinga er sendt ut.

Klokka 13 mandag ettermiddag er dørene til Lille Kvitnes stengt, og det er mørkt inne i lokalene. Foto: Rune Nybrott Hals