Foto: Tommy Hanssen, Øksnesavisa

- Vi har argumentert mye på økonomi, og det har ikke vært det letteste å nå frem med. Kanskje er det noe av forklaringen på resultatet i målingen, sier Martinussen.

ØTL-lederen har samtidig en lignende måling fra høsten 2007 friskt i minne. Også den gangen scoret ØTL 18%, men endte i valget opp med over 35%.

- Så måling er måling, og valg er valg. Det er jo også slik at denne målingen er tatt opp i uke 34, før folkemøtene ble avviklet, før valgbrosjyrene ble sendt ut, og før vi kom oss ut på stands og jobbet aktivt mot velgerne. Så mye kan snu seg de siste ukene, tror Martinussen.

- Men er det et mål i seg selv å beholde et sterkt ØTL? Er det ikke bra hvis Øksnespolitikken faller tilbake til de tradisjonelle partigrensene igjen? Er det bruk for ØTL lengre?- Ja vet du, det er det virkelig. Vi har ikke gjort jobben ennå, det å sikre kontroll over økonomien i Øksnes er på ingen måte gjort. Og noe sier meg at om den gamle posisjonen kommer til makta, så ringer eiendomsskatten i det fjerne. Hvis det sittende regime fortsetter, mener vi i ØTL at kommunen ikke vil husholdere godt nok til å unngå at eiendomsskatten til slutt må innføres. Er man ikke villig til å gjøre noe på kostnadssida, blir det å gå på inntektene til slutt. Og da er det eiendomsskatten som er det neste, mener Martinussen.