– Det er Frank André Gundersen som funnet. Han er identifisert, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til VG.

31-åringen fra Vesterålen i Nordland har vært savnet siden 6. mai. Denne uken ble to kamerater av mannen siktet for medvirkning til drap. Begge nekter straffskyld.

– Vi planlegger nye avhør av de siktede. De er ikke konfrontert med funnet av avdøde, sier Hrenovica.

Politiet har siden 15. mai gjort omfattende søk etter Frank André Gundersen, men gjennombruddet i søket kom først onsdag kveld.

Da fant den såkalte «klarsynte» Michael Winger (31) og hundefører Erlend Laupsa (46) med hunden «Nike», liket av en mann i et skogsområde som ligger cirka tre kilometer fra hovedveien – fylkesvei 481 – i Skogbygda i Nes kommune.

Undersøker funnsted

På et hogstfelt 200 meter fra enden av en liten skogsbilvei, ble funnet gjort. Avdøde lå i nærheten av en stor stein og en trerot. Kroppen skal ikke ha blitt forsøkt skjult på funnstedet.

Fredag var politiet på funnstedet og gjorde undersøkelser med en kriminalsøkshund.

– Stedet undersøkes nærmere av politiet. Hvilke funn som eventuelt blir gjort, kan jeg ikke kommentere, sier Hrenovica.

Avdøde blir obdusert fredag, noe som kan gi etterforskerne svar på hvordan 31-åringen døde.

– Jeg kommer ikke til å uttale meg om resultatet av obduksjonen før den endelige obduksjonsrapporten foreligger, sier Hrenovica

Det tar normalt to-tre måneder før en endelig obduksjonsrapport er klar.

– Familien er lettet over å få en avklaring på den biten, men det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i saken. De avventer politiets etterforskning, sier bistandsadvokat Trude Marie Wold.

Slektning siktet

Politiet mener Frank André Gundersen ble drept en gang mellom fredag 2. mai og mandag 5. mai. Ulike DNA-funn skal styrke mistanken mot de to siktede mennene på 29 og 27 år.

Den siktede 29-åringen er i slekt med avdøde - og beskrives som en nær venn. Slektningen var aktiv både ved å melde manne savnet til politiet, dele savnetmelding på Facebook og delta i leteaksjonene.

På Facebook har slektningen skrevet at Frank André Gundersen sist ble sett i Skogbygda, «sannsynligvis på vei gående fra meg». Funnstedet ligger bare en drøy kilometer i luftlinje fra 29-åringens bopel.

22. mai ble slektningen og 27-åringen siktet for narkoforbrytelser. To dager senere ble siktelsen utvidet til også å gjelde medvirkning til drap på Frank André Gundersen.

Denne uken ble begge varetektsfengslet i fire uker. De to er tidligere domfelt for narkoforbrytelser.