AP gjorde det totalt sett skarpest i Vesterålen under årets skolevalg, tett fulgt av FRP. Foto: Atle Nielsen, Vesteraalens Avis

På Hadsel videregående skole, avdeling Melbu var det FRP som ble den suverene skolevalgvinneren. På avdelingen på Stokmarknes var det AP som vant klart flest stemmer. På avdeling Bø av Sortland videregående skole ble det delt seier mellom FRP og AP. På regionens største videregående skole, på Sortland, var det AP som også der gikk av med seieren.

Den videregående skolen i Andøy er dessverre ikke registrert hos under årets skolevalg, men ifølge Asbjørn Eliassen i Andøy Høyre så var valget for hans parti unikt på skolen i Andøy.

- Andøy Høyre ble største parti for første gang i historien og fikk nesten 40% av stemmene. Dette er en suveren valgseier, og står som en kontrast til valgene ellers i vesterålen, oppklarer han.

I Nordland fylke totalt fikk AP suverent flest stemmer med vel 32 prosent oppslutning, et godt stykke foran Frp og Høyre, på henholdsvis 20 og 18 prosent. Dermed gikk passerte AP sine rivaler med flere lengder, sammenliknet med forrige skolevalg.