Sist helg spilte Sortland to kamper i kvinnenes eliteserie, mot henholdsvis Oslo Volley og Koll. I førstnevnte kamp tapte Sortland 0-3, mens de vant 3-1 mot Koll.

– Mot Oslo var det stor klasseforskjell og vi svikta i alle deler av spillet. Mot Koll klarte vi å sette poengene selv, uavhengig av deres feil, forteller sortlandskaptein Susann-Kristin Larsen.

Sluttspill

Etter sist helgs kamper ligger Sortland på 4.-plass på tabellen, med god margin ned til Førde på femte. Det betyr at laget er garantert en plass i sluttspillet i april, der de møter Stod, Randaberg og Oslo Volley.

– Kampene foregår over to helger i april. I første bolk spiller vi tunering, der alle lagene møter hverandre tre ganger. Basert på disse resultatene spiller vi semifinale, bronse og finale helgen etter.

Suverene

Larsen tror at serievinner Stod blir for sterke, men at de har gode muligheter mot de andre lagene.

– Oslo Volley er ikke umulig å slå. Randaberg bør vi klare å slå ganske greit. Dessuten passer det oss fint å spille flere kamper i løpet av en helg, slår hun fast.

God sesong

Når Sortland nå ligger an til å bli nummer tre eller fire på tabellen, er det helt i tråd med målsetningen før sesongen.

– Sesongen har gått slik vi forestilte oss i forkant. Målsetningen var å bli blant de tre beste, og det ligger vi an til å klare når vi har en kamp igjen å spille, sier kapteinen.

På spørsmål om laget har møtt på noen utfordringer underveis, peker Larsen på spredt spillertropp kanskje har vært det mest krevende å forholde seg til.

– Med tanke på at flere spillere bor flere ulike steder,  har det vært vanskelig å få trent skikkelig sammen gjennom hele sesongen. Det har kanskje vært den største utfordringen vår, sier hun.

Flott publikum

Larsen er godt fornøyd med volleyballfeberen i blåbyen og synes at både publiukum og klubben skal ha honnør.

– Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra folk som har vært i hallen og sett oss. Sortland som klubb har også vært flinke til å gjøre dette til fest, slår Susan-Kristin Larsen fast.

I siste runde i årets eliteserie møter sortlandjentene Nyborg på hjemmebane i Sortlandshallen 28. mars.