Jonis Josef (til venstre) og Martin Lepperød kommer fra Oslo for å underholde vesterålingene. Foto: Pressefoto

Da Bodø-komiker Erlend Osnes, kjent fra programmet Raae og Osnes på P3, gjestet Hadsel i mars med sitt show "Av familiære årsaker" skulle han egentlig opptre på Skjagbrygga, men pågangen var så stor at det hele ble flyttet til storsalen i Hurtigrutens hus.

Førstkommende lørdag er Osnes tilbake på Stokmarknes, og med seg har han ikke mindre enn seks andre komikere på det som blir en storstilt standupaften på Rødbrygga.

Fra Latter til Rødbrygga

Med er to up-and-coming Oslo-baserte komikere i Martin Lepperød og Jonis Josef, som utgjør to tredjedeler av komiker- og podcasttrioen Terningkast tre. De har begge stått på scenen på Latter i Oslo, som er landets ledende humorscene.

- De kommer ydmykt til å legge Vesterålen for sine føtter, og direkte ødelegge publikums magemuskler i latter, sier arrangørene i en pressemelding.

Vesterålskomikere

Oslo-jenta Hedda Bremseth, som er bosatt i Kabelvåg, står på scenen for andre gang på lørdag. Hun beskrives allerede som en tøff og betenkt komiker. Med er også én veteran og to nykommere fra et gryende standupmiljø i Vesterålen.

Martin Meisterlin fra Sortland har vært med i gamet lenge, og har hentet frem mikrofonen fra skapet etter flere år i dvale. Med er også Espen Mowinckel Petterson fra Stokmarknes, som debuterte som standupkomiker da han varmet opp for Erlend Osnes i mars.

- Men nå ser jeg etter ny utfordringer på scenen, og er klar for å hoppe uten fallskjerm, sier han i pressemeldingen.

Sunnmøring bosatt på Sortland, Vidar Eliassen, har tidligere drevet med standup i hovedstaden - og gjør seg klar til å innta scenen igjen etter noen års pause.

- Selvironisk kalashumor av ypperste klasse, lover arrangøren.

For ordens skyld: Vidar Eliassen, Martin Meisterlin og Espen Mowinckel Petterson er alle ansatt i VOL.