Januar er en kjedelig måned, og det syntes prosjektleder Helena Ijtsma i Flerkuturell mørketidsfeiring 2016 at det var lurt å gjøre noe med.

Sammen med Bolyst i Andøy kommune, flyktningtjenesten og frivillighetssentralen arrangerer de tre kreative lørdager for 30 unger.

Bosatte flyktingbarn har en kvote på 12 for å sikre at de blir inkludert i det populære arrangementet som ble fullsatt på null komma null.

Den første lørdagen ble det fokus på papir-mache planeter i forskjellige størrelser og farger som skal pynte opp på Mørketidsfesten siste helga i januar.

Se også: Forheksende nyttårsmagi

Denne lørdagen som Andøyposten stikker innom er det lykter med fargepapir og svart papir i nord-lys, landskaper og fantasi som har hovedfokus.

Ungene storkoser seg med kreativ utfoldelse i andre etasje, mens de danser, spiller biljard og spiser lunch i første etasje. Utenfor er det akebakken som fenger.

Se videoen med klipp fra aktivitetene. Av voksenpersoner ser vi leder Lena Spjelkavik for Flytkningtjenesten i Andøy lage lykt, mens vi helt til slutt ser prosjektleder Helena Ijtsma med ungene i akebakken.