– For oss er dette en stor tillitserklæring på at Egga har levert med høy kvalitet over tid, sier daglig leder Marthe Hov Jacobsen i en pressemelding.

Egga Utvikling har gitt rådgivning til næringslivet i Lofoten og Vesterålen siden 2000, og siden 2006 har de vært en del av Siva sitt næringshageprogram.

I dag ble det klart at Egga får 10 nye år som næringshage gjennom programmet - fra 2023 til 2032.

– Dette gjør oss enda mer sultne på å få til enda mer for næringslivet i Lofoten og Vesterålen, sier Hov Jacobsen.

Siva står for Selskapet for industrivekst, og jobber med å tilrettelegge for utvikling i industri og næringsliv i Norge.

Gjennom næringshageprogrammet deres har bedrifter blant annet blitt tilbydd bedrifts- og innovasjonsrådgivning, blitt koblet mot relevante fagmiljøer, FoU-miljøer, andre innovasjonsselskaper, investeringsmiljøer, samt offentlig virkemiddelapparat.

Halvar Ellingsen sier han var avhengig av hjelpen fra Egga for å lykkes med Kvitnes gård. Foto: Odd Leif Andreassen

Viktig for Kvitnes gård

Den kjente vesterålskokken Halvar Ellingsen uttaler i samme pressemelding at Egga var svært viktig for at Kvitnes Gård lyktes.

Han fikk blant annet oppstartshjelp, rådgiving og markedsanalyse.

– De ser helhetsbildet av finansiering som er vanskelig for oss som jobber med daglig drift, og de kobler raust med de rette folka når det trengs. De er hel ved, og det er vanskelig å se hvor Kvitnes gård hadde vært uten dem, sier Ellingsen.