Arbeiderpartiet, sammen med Høyre og Frp, sikret flertall for forslaget om å legge ned Andøya flystasjon. De tre partiene står ikke høyt i kurs hos andværingene.

Mens Senterpartiet trekker fullt hus til sine møter i Andøy, var det 11 stykker til stede da Pinnerød møtte medlemmene i Andøy Arbeiderparti mandag.

– Det er sjelden jeg mister nattesøvnen, men det gjorde jeg da jeg ble klar over hva som ville skje med Andøya flystasjon. Vedtaket om nedleggelse har virkelig gjort vondt, og det er vanskelig når man blir sviktet av sine egne. Men vi er fortsatt sosialdemokrater som vil bygge samfunnet med de verdiene vi har, sa Pinnerød til Ap-medlemmene.

Manet til kamp

Hun trakk fram en av partiets politikere i Bodø som var tillitsvalgt ved Bodø flystasjon og svært sint på Arbeiderpartiet etter vedtaket om legge ned i Bodø.

– Han er i dag en av våre fremste politikere i bystyret i Bodø, sa Pinnerød og forsøkte med det å oppildne lokale politikere til fortsatt å stå på for Arbeiderpartiet selv om partiet gikk inn for å legge ned flystasjonen.

– Det handler om hvordan vi bruker de store pengene og hvilket samfunn vi vil ha. Andøy vil få det bedre med Jonas som statsminister, sa Pinnerød.

– Virkemidler

Hun snakket ellers om skolepolitikk, fiskeri, kommuneøkonomi, arbeidsmiljølov, ruspolitikk og eldreomsorg.

– Hvordan kan du si at Andøy får det bedre med Jonas når det var Ap som sikret nedleggelse av flystasjonen?

– Ap har større vilje til å bruke virkemidler enn det Høyre og Frp har. Derfor er valget til høsten så viktig, sier Pinnerød til VOL.

Hun sier at Ap også jobber med hvordan det skal skapes arbeidsplasser i Andøy etter at flystasjonen er nedlagt.

– Herseteknikker

Et annet tema hun snakket om, var åpenhet i forsvarsdebatten.

– Jeg har ikke opplevd å bli møtt med så mye hersketeknikker som i forsvarspolitikken. Vi  må jobbe for at beslutninger skal fattes i åpne prosesser. Der må vi utfordre regjeringen og eget parti. Det er en kamp vi må ta, sa Pinnerød.

Stormøte

Hun mener også at nordnorske forsvarskommuner må samarbeide.

– Det kommer stadig nye langtidsplaner og nå ryker det en flybase hver gang en ny langtidsplan kommer. Slik kan vi ikke ha. Jeg har derfor invitert ordførerne i alle forsvarskommunene i Nord-Norge til et stormøte for å diskutere desikkerhetspolitiske utfordringene vi har og få til mer langsiktighet, sa Pinnerød.