Enhetsleder Marion Celius opplyser til VOL at det siden starten av mai er skiftet vinduer og malt opp seks rom ved Stokmarknes sykehjem. Litt avhengig av rommenes størrelse er det to-tre vinduer per rom. Totalt skal det skiftes vinduer på i overkant av førti rom på sykehjemmet. Tilsammen skal det skiftes over 200 vinduer på hjemmet.

- Dette gjøres for å få bedret inneklimaet for de eldre som bor her, sier Hanne Skare (Ap).

Hun sitter i Helse- og omsorgskomiteen.

30 år gammelt

- Sykehjemmet er bygget for tredve år siden, og det må selvsagt gjennom oppussing. Det er ikke rart at noe må gjøres med huset nå, sier Marion Celius.

- Det er blitt veldig hyggelig å komme inn på rommene som er blitt pusset opp. Det er blitt så mye mer hjemmekoselig, og tilbakemeldingene fra både de som bor her og de pårørende har vært veldig gode.

- Og selvsagt er det svært positivt for arbeidsmiljøet å komme inn på rom som er nyoppussede, sier avdelingsleder Kathrine Skagtun.

- Det er hyggelig å kunne vise til at det skjer noe. Å skifte vinduer og male er isolert kanskje av de største ting som skjer her i kommunen, men det er like fullt viktig at det gjøres, og jeg mener det er viktig å fortelle befolkningen at det skjer.

- Det er jeg helt enig i, og derfor ønsker vi altså å formidle denne nyheten, sier Marion Celius.

Må gjøres noe med stuene

Denne uka starter man oppussingen av fire rom til, og i løpet av sommeren skal ti rom til fikses opp.

Både Skare og Celius har fått flere tilbakemeldinger og spørsmål fra blant andre pårørende som har pekt på trekk og dårlig inneklima.

- Det må gjøres noe med stuene også, men i første omgang prioriterer vi pasientrommene, påpeker enhetsleder Celius.

Pengene som brukes til oppussingen er hentet fra en pott som skal brukes til sykehjemmene i kommunen. Herfra ble det hentet rundt 900.000 kroner til reparasjon av taket på institusjonen på Innlandet.

- Det har gått utrolig greit å ta vare på beboerne samtidig som det er pusset opp, vi er veldig fornøyd med samarbeidet i denne perioden, sier Kathrine Skagtun.