Håkon Pedersen og Rune Nesmoen er fiskeveiledere gjennom Jeger- og fiskerforbundet. De to skal onsdag holde kurs i Hadsel for foreldre som vil lære barna sine fiskingens gleder og hemmeligheter. Sammen med seg har de en egen fluefiskerinstruktør fra forbundet. Foreldrene som skal på kurs må ta med eget utstyr, samt noe å bite i. Maggot ordner imidlertid kursholderne.

Skal kunne lære ungene å fiske

- Grunnen til at kurset arrangeres er for at foreldrene skal kunne lære ungene sine å fiske. Det er viktig å føre tradisjonene videre, og få ungene til å ta naturen i bruk. Det handler om å nyte livets gleder, sier Håkon Pedersen til VOL.

- Alle barn liker fisketuren. En av de større hindringene er foreldrenes kunnskap om å fiske og hvor mye man kan fiske. Foreldrefiskekurset er et lavterskeltilbud som gir grunnleggende kunnskap om hva som skal til for å lykkes på fisketur med barn.

Motivasjon og inspirasjon

- På kurset skal vi blant annet gjennomgå det grunnleggende, om utstyr, hva som skal være med på turen, praktisk fiske, hvor i vannet, i elva eller i sjøen det er størst sjanse til å få fisk. Vi skal også lære om sløying og tilberedning av fisk på bål.

- Å lykkes med barn på fisketur handler også om motivasjon og inspirasjon, samt alt det morsomme man ellers kan gjøre på tur, sier Pedersen.