Foto: Knut Ivar Aarstein

Første dagen Melbukaviaren var i salg solgte den 532 tuber - bare på Melbu. Siste nytt er at den nå er i salg også i Oslo. Det er imidlertid litt utenom planen.

- Ja, det er litt morsomt. Det tok bare et par ukers tid fra lanseringen på Melbu til jeg fikk ønske fra Vikamat i Oslo om ikke de kunne få selge kaviaren. Det viste seg at de hadde solgt den på åttitallet, og nå ønsker de altså den tilbake. Selvsagt fikset vi det, sier Kristian Jensen.

Les mer om bakgrunnen for relanseringen av Melbukaviaren her.

- Det er ikke noen fastiløsning på hvordan vi går frem for å gjøre Melbukaviaren mest mulig tilgjengelig, men det jeg så langt kan si er at vi har gjort en avtale med firmaet Spesialgrossisten, som jobber spesielt med lokalt produsert mat. Det passer veldig godt for vårt konsept. Denne uka blir kaviaren tilgjengelig for salg i Harstad, og neste uke i Bodø. Tidligere har vi ordnet avtaler både i Honningsvåg og Tromsø, blant mange andre steder. Så nå dekker vi området ned til Bodø, forklarer Jensen.

- Da har vi stort sett hele landsdelen, og så begynner vi arbeidet inn mot resten av landet for alvor. Vi har fått avtale med Coop i Nord-Norge, mens avtaler med Ica og Norgesgruppen snart er på plass, opplyser Jensen.