I forbindelse med første gangs behandling av reguleringsplan for Vestmarka næringsområde nord, i oktober i fjor, støttet Høyre forslaget fra SV om at rekkefølgekrav knyttet til Selnes friområde, Selnesstien og gang- og sykkelvei langs Markveien ble tatt ut.

– Sortland Høyre vil allerede nå varsle at vi ved sluttbehandling av planen kommer til å foreslå de samme punktene tatt inn i planen igjen, påpeker formannskapsmedlem Einar Mårstad i av Sortland Høyre i en pressemelding.

Partiet har fått flere tilbakemeldinger og reaksjoner på at disse viktige punktene ble tatt ut. Høyre ser i ettertid at det er viktig at det sikres at disse viktige rekreasjons- og turområdene blir opparbeidet før industriområdet kan tas i bruk.

Viktige grønne lunger

– Turstiene og området langs Selneselva og Selnes er viktige grønne lunger og områder både for de som bor i området, men også for byen vår. Gang- og sykkelveien binder byen sammen og gjør at beboere på Ånstad og Toften kan ferdes trygt som myke trafikanter til Sortland sentrum, fastslår Mårstad.

Sortland Høyre sier videre at det er bra at kommunen legger til rette for mer næringsareal.

– Det trenger vi sårt, men det må ikke gå utover adgangen for folk til å bevege seg lett og fritt ut på tur, konkluderer formannskapsmedlemmet.

Sortland Høyre vil foreslå at følgende blir tatt inn igjen:

  • Selnes friområde: Før igangsettingstillatelse kan gis skal tiltak i Selnes friområde være sikret opparbeidet.

  • Selnesstien: Før brukstillatelse kan gis for bebyggelse i NÆ1-3 og BAA skal opparbeiding av Selnesstien være opparbeidet i henhold til øvrige bestemmelser med grusdekk, belysning m.m.

  • Gang- og sykkelveg langs Markveien: Før brukstillatelse kan gis for bebyggelse i planområdet skal gang- og sykkelveg langs Markveien fram til Nedre Ånstad vei (o_GS1-3) være opparbeidet.

  • Avløp: Før brukstillatelse kan gis for næringsbebyggelse innenfor feltene NÆ1-3 og BAA, skal renseanlegg/ felles slamavskiller for utslipp av spillvann være etablert.

  • Selnes friområde: Før brukstillatelse kan gis for tiltak i NÆ2-3 skal tiltak i Selnes friområde være opparbeidet.

  • Utomhusplan: Før brukstillatelse kan gis skal alle tiltak som fremgår av utomhusplan være ferdigstilt.

  • Friområde: Sti og gang- og sykkelvei på Selnes.