- Med tanke på at jeg er en 50 år gammel mann som trener mest for mosjonens skyld, er jeg superfornøyd, sier Rødli til VOL.

FredagsBirken ski er 54 km og følger samme trase som Birkebeinerrennet der man kan velge mellom klassisk eller fri teknikk. Løpet ble arrangert første gang for seks år siden og er en slags opptakt til selve Birkebeinerløpet dagen etter.

Hadde ikke trua

Rødli begynner etter hvert å bli en forholdsvis erfaren langløpsdeltaker og har deltatt på flere tøffe skiløp de siste årene, i både inn og utland. Men at han til slutt skulle ende på en 24. plass i et løp med rundt 360 deltakere, hadde han aldri trodd. Tiden hans var på småpene to timer og 56 minutter. Vinneren, Einar Gløersen, ble til sammenligning klokket inn til to timer og 23 minutter, 33 minutter foran Rødli.

- Selv om jeg følte at formen var bra, regnet jeg med at jeg skulle komme mye lengre ned på lista. Det var et sterk felt med mange spreke personer, sier han.

Å gå 54 kilometer er ingen spøk og er krevende, selv for godt trente personer.

- Forholdene var brukbare, men det var en del vind. Det er uansett en steinhard manndomsprøve over fjellet. Man oppdager mye om kroppens finurligheter når man går så langt og så hardt. Men jeg er forholdsvis lett i kroppen og hadde bra driv, forteller han.

Mye trening

At Rødli kan plasseres i kategorien vanlig mosjonist, er en sannhet med modifikasjoner. Han trener to timer hver eneste dag og må derfor kunne kalles litt mer enn gjennomsnittlig interessert i fysisk fostring.

- Jeg har stor glede av å trene. Selv om jeg først og fremst er en aktiv mosjonist, synes jeg det er givende å teste ut hva jeg er kapabel til. Og så er det tilfredsstillende å hevde seg på resultatlisten. Når du gjør det bra så blir du ekstra motivert til å fortsette å melde seg på løp der du kan konkurrere mot sterke folk, sier Rødli.

To dager på rad

Selv om Rødli var mørbanket etter fredagens strabaser, stilte han likevel til start under selve hovedrennet lørdag, Birkebeineren, bare noen timer etter at han hadde gått 5,4 mil.

Det endte med en solid 39.plass, der tiden var på tre timer og ni minutter, 26 minutter bak vinneren Geir Strandbakke.

- Det er artig å gå to dager på rad. At det var tøft for kroppen er klart, men det gikk rimelig bra, sier langrennsmosjonisten.

50-åringen er ikke mer mørbanket etter helgens hardkjør at han så vidt har begynt å tenke på nye utfordringer.

- Både Svalbard skimaraton og Reistadløpet er konkurranser jeg har vurdert å melde meg på, men vi får se. Jeg må komme meg til hektene igjen først, slår Brigt Rødli fast.