Det sier MIL-trener Thomas Rønning foran kveldens kamp mot Stålbrott Sortland2 på Sandnes.

Kampen blir spesiell. I fjor samarbeidet Stålbrott med Melbo, men etter at MIL rykket ned til fjerdedivisjon kunne ikke samarbeidet fortsette. Stålbrott har en tynn spillerstall, og trengte en samarbeidspartner. Valget falt på Sortland.

Skadepreget

Thomas Rønning har en klar ambisjon for MIL. Laget skal rett tilbake til tredjedivisjon. Veien kan kanskje bli litt mer kronglete enn hva Rønning trodde for noen måneder siden. MIL har mange skader:

-Torjus Nilsen Nikolaisen, Einar Haugerud Pettersen, Bendik Rasmussen, Mats Kristoffersen, Nils Arne Stikholmen, Alexander Reinholdtsen, Edgars Butlers, Eyasu Abey, Børge Mandal og Elias Lockert er alle ute med skader. To av spillerne, Stikholmen og Abey, er riktignok med i troppen mot Stålbrott Sortland2, men er skadet.

Rønning poengterer at MIL uansett går på banen for å vinne kampen.

-Vi stiller med det beste laget vi har tilgjengelig, sier Rønning.

MIL-treneren sier at det er tilfeldigheter som gjør at så mange er skadet samtidig, men treningsopplegget er også evaluert. Rønning mener at treningskampene forklarer skadene.

-Motstanderne har gjort hodeløse ting som har satt våre spillere i fare.

I utgangspunktet har MIL en 22-mannstropp, med 10 på skadelisten, må spillerstallen suppleres med yngre spillere. De mange skadene gjør at også Rønning må spille kamp i kveld.

Langtidsskader

Flere av MIL-spillerne er uaktuelle i lang tid.

-Torjus (Nilsen Nikolaisen) kan være ute for resten av sesongen på grunn av en skade i kneet. Bendik (Rasmussen) har fått konstatert brudd i foten, Einar Haugerud Pettersen sliter med leddbånd. Et par spillere sliter med «jumpers knee», mens Edgars Butlers og Alexander Reinholdtsen skal være klar til neste kamp.

Takk for hjelpen!

Bernt Ola Burchardt, trener for Stålbrott Sortland2, sier at også han stiller med et ungt lag i kveld.

Esperos Tadese, Håkon Eilertsen, Torbjørn Miklegard og Sondre Melø er blant dem som skal spille for Stålbrott Sortland 2 i kveld.

Burchardt har fått med seg at MILs tropp er skadepreget.

-Melbo kommer sikkert til å gjøre det godt utover sesongen, men det hadde vært artig å slå dem i kveld, sier Burchardt.

Han medgir at kampen er spesiell ettersom Stålbrott samarbeidet med Melbo i fjor.

-Vi kan kanskje takk for samarbeidet ved å vinne kampen i kveld, humrer Stålbrott-treneren.