Norges fremste Bossa Nova-sanger, Marit Sandvik skulle egentlig spillt i Nyksund 30. mai, men Nyksund brygge ble så skadet av uvær at arrangøren her måtte avlyse.

– Min gamle venn og bandmedlem, Ola Asdahl Rokkones ringte og spurte om vi kunne arrangere konserten i Andøy. Han hadde hørt om «badet» på Bleik og lurte på om det gikk an å lage konsert der på kort varsel. Jeg sjekket med den driftige sanitetsforeninga på Bleik og de låner ut huset som heldigvis var ledig, sier arrangør Svein Spjelkavik i en pressemelding.

Kort varsel

– Det var jo egentlig for kort varsel, men jeg ville gjerne hjelpe Marit, Øystein, Ola og resten av dette strålende bandet og ungå et hull i turnéplanen, sier Spjelkavik.

Etter en prat med rektor Ingrid Solvoll ble det klart at skolen ønsket seg en ny, stor sandkasse til de mange førsteklassingene som starter her til høsten.

– Jeg bestemte meg for å gi bort den halvparten av billettintektene som i dette tilfelle skulle tilfalle lokal arrangør til dette formålet. Jeg har ved to anledninger besøkt skolen på Bleik og er mektig imponert over det de får til her.

Lionsmessa åpner samme dag. Arrangøren vil ikke konkurrere med årets viktigste messe, og starter dermed konserten først etter at lysene i idrettshallen er slukket fredag. Spjelkavik understreker at det er mange gode grunner til at bleiksfolk bør stille mannsterke opp denne fredagen.

Madrugada og Oh!

– Rent bortsett fra at den nye sandkassen blir virkelighet er jo dette først og fremst en perle av en konsert bygdefolket får rett i fanget. Marit Sandvik og Andværing Øystein Norvoll har venner i hele musikk-Norge, men kanskje spesielt på Andøya der de har sommerhytta og har bidratt med sin musikk, sier Svein Spjelkavik.

I det relativt nye prosjektet Nova Honda har de med seg tidligere Madrugada-trommeslager Simen Vangen (også han med familie i Andøy) og halvparten av et av Nord-Norges mest spennenende nye band, soul-kvarteten Oh! fra Tromsø (som fikk mange nye venner på årets Rock Mot Rus). Eirik Fjelde - rhodes/keys og Morten Steene - el bass. Sistemann er saksofonist og kulturentreprenør Ola Asdahl Rokkones.