På Avinors nettsider kan vi lese om flere flyforsinkelser og innstilte fly i morgentimene.

Innstilt

Flyet som skulle ha gått fra Andenes til Bodø klokken 05.50 (WF 631) er innstilt. Ifølge kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe, er det været som skal ha satt en stopper for avgangen. En VOL-tipser hevder at det er glatt rullebane på Andøya som har gjort at flyet ikke kan ta av.

– På Andenes er det så glatt at der kommer man verken opp eller ned, bekrefter Kongsteien.

Innstillingen har sørget for ringvirkninger også på andre avganger. Flyet som skulle ha gått til Bodø fra Evenes klokken 06.30 (WF 631), er det samme flyet som fortsatt står på Andøya.

Avinors nettsider viser også at Widerøes avgang fra Bodø til Evenes klokken 08.52 (WF 632) er innstilt.

– Det er feil, selv om nettsidene viser det. Den avgangen skal gå, men det kan bli noen forsinkelser, sier Kongsteien.

Avinor har nå oppdatert med at avgangens nye beregnede ankomsttid er klokken 09.38.

Forsinkelser

Flyet fra Bodø til Andenes (WF 842) vil i stedet fly til Evenes, da de ikke kan lande på Andenes. Det vil bli satt opp bakketransport mellom Evenes og Andenes.

Ifølge VOL-tipser på Evenes ble det nå fortalt over høytaleranlegget at passasjerene på WF 632 fra Bodø til Evenes flyttes over til WF 842, som er forventet til Evenes klokken 10.

I tillegg kan man lese at Widerøes fly fra Evenes til Tromsø klokken 09.08 (WF 632) er innstilt. Ifølge Kongsteien er flyet ikke innstilt, men det kan komme noen forsinkelser.

Stopp for SAS-fly

SAS sin avgang 06.45 fra Evenes til Oslo (SK 4079) er kraftig forsinket. Ny tid er beregnet til klokken 12.

Ifølge informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, er alle fly til Oslo forsinket på grunn av «freezing fog» - altså tåke som fryser.

Årsaken til forsinkelsene, ifølge SAS, er at SAS-mannskap på Evenes må ha lovpålagt hviletid.

SAS melder også omat de har tatt hånd om de 44 personene på Evenes som er rammet og beklager ubeleilighetene det har ført til for de reisende.

SK 4083 som skulle ha gått fra Evenes til Oslo klokken 10.40 er forsinket. Beregnet avgang er 11.10.

Fly på bakken

Widerøes fly fra Bodø 08.24 og Tromsø 09.05 til Skagen er forsinka. De er beregnet å lande henholdsvis 09.34 og 09.25. Flyet som skulle ha gått til Evenes og videre til Tromsø klokken 08.39 er beregnet å dra fra Skagen 09.30.

Et Widerøe-fly som skulle lande i Bodø i går, måtte heller fly til Evenes, da det ifølge Kongsteien ikke var landbart i Bodø i går kveld. Det flyet står nå på Evenes, men mangler mannskap.

– Nytt crew flys inn omtrent nå, sa Kongsteien til VOL like etter klokken 08.30 fredag.

Blir du rammet av innstillinger og forsinkelser? Tips oss gjerne på red@vol.no.