Vi har i alle fall nok å gjøre, sier daglig leder Aksel Skoglund.

Etter mange år i Skanska på Sortland, startet Skoglund opp bedriften for seks år siden. Veksten har vært jevn hele veien, med en ekstra oppsving i fjor da de omsatte for fire millioner kroner.

–  De skulle legge ned Skankas avvdeling i Vesterålen. Valget var å fortsatt være ansatt, men da ved Bodø-avdelingen, eller å finne på noe helt annet. Drømmen om å starte for meg selv ble dermed en realitet, sier Skoglund.

Viktige medspillere

Tjenestene Sundshammarn og Skoglund tilbyr, er i hovedsak oppføring, montering og rehablitiering av hus.  I tillegg selger de ulike tjenester innenfor snekring. Etter at han hadde holdt på et halvt års tid, ansatte Skoglund sin første arbeidstaker. I dag har han fire ansatte.

Det er selvsagt mer komfortabelt å være flere fordi man rekker over mye mer. Men medspillere er viktig, for man blir ikke god alene, understreker Skoglund.

Inn med rehabilitering

Gjengen i Sundshammarn blir ikke arbeidsledige med det første og har mange oppdrag på blokka, der flesteparten av dem handler om å rehabilitere hus.

Per i dag har vi veldig bra belegg. Akkurat nå ser det ut til at rehabilitering er veldig i skuddet, med etterisolering, sier han, og legger til at de fleste forespørslene fra folk kommer i tidsrommet april og mai.

Flesteparten av oppdragene finner sted i Bø.

Vi arbeider her i kommunen, med få unntak. Å jobbe så mange andre steder er ikke så interessant. Det er her vi ønsker å være og dessuten har vi mye å gjere her også, presiserer Skoglund.

-Gleder meg til jobb

Når VOL er på besøk hos gjengen i Sundshammarn, holder de på å rehabilitere et hus på Haugen i Bø. I arbeidsstokken denne dagen er også seksten år gamle Sindre Pedersen, som Skoglunds nevø. Han er lærling og går til vanlig på snekkerskole i Svolvær. Pedersen er arvelig belastet siden også faren hans er snekker.

Jeg har fått inn yrket med morsmelka og liker det veldig godt. Det er dette jeg ønsker å holde på med. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier han.

Stort marked

I motsetning til mange av hans jevnaldrende, tror ikke Pedersen at han trenger å bekymre seg over hvor vidt han får jobb eller ikke i fremtiden.

Markedet  og behovet for snekkere er stort, så det tror jeg ikke blir noe problem, sier han.

Og visst jeg vil kan jeg sikkert jobbe i denne bedriften helt til den går under, smiler han.

Akselen har i dag fire ansatte, men ser ikke bortfra at han kommer til å ansette flere etter hvert. Han er opptatt av å slippe til de yngre, siden de er fremtiden.

–  Lærlinger er viktig for næringen og for landet generelt, da det er stor mangel på håndverkere, hvertfall i dette området, sier han.

Naturlig firmanamn

Og helt på tampen er det et spørsmål som åpenbarerer seg, nemlig bakgrunnen for namnet på firmaet.

I forbindelse med at navnet på bedriften skulle avgjøres ba jeg om tips på Facebook. Da Siv Nilsen foreslo SundsHAMMARN, var det selvsagt at det måtte bli det. Både fordi det heter Sundshammarn der jeg bor, i tillegg til at symbolikken med hammeren var på plass, slår Aksel Skoglund fast.