Daglig leder ved Myre Fiskemottak, Ted Robin Endresen, har lenge hatt lyst til å lage en ordentlig service- og velferdsstasjon for tilreisende fiskere. Nå står bygget ferdig, etter et års byggetid.

- Intensjonen har vært å lage et sted der fremmedfiskere kan vaske klær, dusje, lage seg mat og ikke minst ha det sosialt, sier Endresen.

Øverst i vinduet kan du se en bildeserie fra den nye velferdsstasjonen.

Endelig kom godværet: Fiskerne med storfangst i dag - Jeg er så lykkelig over at jeg er fisker, roper Bremanger-fiskeren Terje Leiv Lindvik. Han jubler over at torsken endelig har kommet til Vesterålen. Kjempesofa

Velferdsstasjonen består av et stort vaskerom, dusjer og toalett, ett romslig kjøkken og ikke minst en enda romsligere stue. Det mest slående med sistnevnte sted, er den enorme sofaen som har nærmere 20 sitteplasser. Det er ikke tilfeldig.

- Det har med det sosiale å gjøre. Fiskerne er vant til å være tett på ute på havet og da er det naturlig at man er det når man er på land også, understreker Endresen.

Skreiinnsiget så smått i gang Lørdag rapporteres det om gode skreifangster. Mindre flåter

Ifølge Endresen er servicestasjonen først og fremst er ment for mindre flåter på opptil 15 meter.

- Tilbudet skal være bekvemt og gi mannskapene en landfølelse. Det skal være en plass der de virkelig trives, understreker Endresen.

Men det nye bygget er mer enn bare servicebygg for fiskere.

- Dette er et flerbruksbygg. I front er det to rorbuer, som også er for fremmedfiskere, og helt på toppen en privat leilighet. I tillegg til servicestasjonen har også Redningsskøyta en leilighet i bygget som de kan bruke når de ligger til kai, sier han.

Øksnesflåten den store torskevinneren Øksnesflåten har siden 2004 hatt en økning i torskekvotebeholdningen på mer enn 40 prosent. – Jeg personlig hadde trolig ikke holdt på i dag uten muligheten til å strukturere, men nå bør vi ikke gå så mye lenger, sier øksnesfisker Gudmund Sture Rognan. Håper på flere båter

Bortsett fra å gi fiskerne mer komfort og en hyggeligere hverdag, håper Endresen at servicestasjonen vil føre til at det kommer enda flere båter til Myre fiskemottak.

- Vi håper selvsagt å tilknytte oss enda flere båter. Da vil altså dette velferdstilbudet være en del av pakken de får. Tilbakemeldingene så langt har i alle fall vært veldig gode, slår Ted Robin Endresen fast.