Litt etter klokken 11.30 mandag kunne Hovedredningsentralen i Nord-Norge melde om at mannskapet på fem hadde blitt heist om bord i SeaKing og flydd til Bodø fra fiskebåten "Kim Roger".

- Båten meldte fra om trøbbel med fremdriften. De lå tatt under land, og fikk ikke fremdrift på maskinen og fryktet da for grunnstøting. Så vi sendte både helikopter, redningsskøyte, i tillegg til at vi fikk snudd ei ferge som var i nærheten,  sier Redningsleder Lars Nedrevåg til Kyst & Fjord.

Les også: Fem mann reddet ved Lofotodden

Mot land

I videoen ser du fiskebåten ligge å stange mot et skjær mens aksjonen pågår. Helikopteret ankom 11.20 og siste mann var oppe på trygg metall innen tretten minutter.

– Dette er absolutt noe av det med dramatiske jeg har vært med på i de årene jeg har vært flyger på 330. Her hadde vi marginene på vår side, forteller fartøysjef på Sea King-helikopteret, Per Johan Ødegaard til NRK.

Ikke alvorlig

Da de hadde landet i Bodø ble mannskapet på fem fraktet til sykehus. De ble sjekket ombord i helikopteret, og alle skal ha sluppet unna uten alvrolige skader.

Den 27 meter lange snurrevadbåten "Kim Roger" var bygget i stål, og hjemmehørende i Sørvågen i Moskenes, eiet av Geir Roger Benonissen melder Kyst og Fjord.