Benedikte, Arne Johan og Alicja studerer kartet over Skoleparken i jakten etter neste post.

Skoleparken på Sortland brukes flittig av både skoler, barnehager, foreninger og beboere i området rundt. Her er det lavvo, langbord og disser - og en grønn liten lunge i et ellers tettbebygd strøk på Sortland.

Benytte hele parken

Den siste tida har velforeninga Skoleparkens venner jobbet for at parken skal bli enda mer attraktiv for de unge. De har nemlig laget en natursti, som skal få ungene til å utforske større deler av parken.

På sju ulike poster rundt om i parken finner du nå oppgaver å bryne deg på, med forskjellige vanskelighetsgrader. Spørsmålene byttes ut etter årstider, og etter hvert skal det også komme utfordringer i form av aktiviteter på postene.

- Dere er den første klassen i verden som får prøve naturstien, sa Willy Vestå i Skoleparkens venner til elevene da naturstien ble erklært åpnet torsdag. Han ga klassen en aldri så liten naturfagstime, der de så på plantelivet i parken.

- Folk samler seg gjerne rundt lavvoen, men denne parken er egentlig stor. Med naturstien håper vi folk skal benytte seg av hele parken, og bevege seg inn i den ville skogen, sa Kristine Røiri i velforeninga.

- Denne parken eier vi sammen, derfor må vi også passe på den sammen. Er det noe dere vil ha her, kan dere si fra, og bidra til å lage innnhold i parken, oppfordret Røiri.

Brynte seg på spørsmål

- Æ trur det e en gjøk, sier Truls. Sammen med Barin og Karoline i 6A bryner han seg på spørsmålet i en av postene langs stien. Det handler om primstaven, og hvilken fugl du kan finne på staven 1. mai.

De synes den nye naturstien er flott.

- Det er kjempebra at vi nå har noe å gjøre når vi går ut, mener de.