VG skrev lørdag at Sør-Øst politidistrikt søkte etter mannen, da han ikke kom tilbake etter en tur i Ål. Samme dag fastslo Bladet Vesterålen at mannen opprinnelig er fra Vesterålen, men bosatt sør i landet.

Onsdag melder nettstedet friflyt.no at navnet er frigitt.

Det var 46 år gamle Jan Helge Sæterstrand som mistet livet lørdag 18. mars. Han skal ha kjørt offpist mellom omgangene i forbindelse med en alpinfestival som fant sted i anlegget. Sæterstrand ble meldt savnet da han ikke kom tilbake som planlagt, melder nettstedet.

– Mannen var far til en av deltagerne på Bama alpinfestival som ble arrangert i Ål denne helga, bekrefter regionlensmann i politiet, Brit Fyksen overfor nettstedet.

Det skal ikke ha vært vitner til ulykken, og politiet kan ikke med sikkerhet si hva som har skjedd, påpeker friflyt.no.

Politiet venter på konklusjon fra obduksjonsrapporten for å få flere svar.

Sæterstrands kone, Katherine Notvik, har ifølge friflyt.no skrevet et åpent innlegg på Facebook, hvor det blant annet står:

– Vi kan ikke tro at det er sant. En vegg har falt ut i livene våre. Min store kjærlighet er borte. Verdens beste pappa er vekk. Han var en gledesspreder og god venn for mange av dere.

Fri Flyt har vært i kontakt med en person som deltok i søket etter mannen. Han forteller at vedkommende ble funnet i et område hvor det er vanlig å kjøre offpist, på skikjørers venstre side av anlegget.

Omtalen av navnet til den avdøde er gjort i samråd med familien.