- Han var den artisten vi fikk mest forespørsler om og derfor er det veldig fint å gi folk det de trenger, sier festivalsjef for Fæsterålen, Stein Inge Pedersen rett etter artistslippet.

- Han er en av de heteste navnet denne festivalsommeren. At vi får han hit betyr masse, sier Pedersen.

Justad gjort seg kjent med si sisteplate, Riv i hjertet, som han ble spellemannsnominert for.

Vesterålingenehar vært med å foreslå artister fra den spede starten til Fæsterålen, og detvar ingen tvil i kommentarfeltet hvem som var høyt ønsket. Sondre Justad blenevnt ved annenhver anledning, så da var det bare å gjøre henvendelsen.

-Vi har fleipet med det. Når når skrei fra Vesterålen blir kalt Lofotskrei, såfår vi kalle Lofotgutten Sondre for en skikkelig Fæsteråling. Det blir episknordnorsk popmagi når Sondre møter Nord-Europas beste publikum, sierartistansvarlig Therese Korsvik Eliassen.

Justad spiller på festivalen lørdag 27. august.

Se hva festivalsjefen synes om signeringen og hans tanker om festivalen i videovinduet øverst i saken.

Les også: Det blir ny Fæsterålen

Flere booket

Festivalsjefen sier at flere artister er booket allerede.

- Vi har flere navn som er klare, men vi venter litt med å slippe de. De vil komme jevnt og trutt fremover, sier Pedersen som likevel lover at det ikke vil ta alt for lang tid.

- Sondre Justad er en god første-artist å slippe. Legger dere lista på nytt nå?

- Som sagt så er han en av de heteste navnene på festivaler denne sommeren. Vi vil gjerne ta festivalen et skritt videre og tror vi har gjode muligheter til det.

- Hvorfor ny festival?

- For vi har fått mange forespørsler fra folk om vi ikke kunne gjøre det. Nå har vi fått med mange nok samarbeidspartnere til at vi tør å gå på.

Les også: Fæsterålen vant over Bakgårdsfestivalen

Siste helg i august

Fæsterålenvil bli arrangert 26. - 27.august, og på samme sted somi fjor, påparkeringsplassen til Skibsgården.

Fæsterålenskal bli større i år med større scene og større artister, ogsåFamilieFæsterålen skal få flere artister. Sparebank - 1 Nord-Norge er generalpartner og det er ingentvil om de mener at Fæsterålen er viktig å satse på.

-Det viktigste er at Fæsterålen skaper en opplevelse som innbyggerne i regionenellers må reise langt for å få oppleve. Vi mener det er viktig at lokalebedrifter stiller opp fordi det er et bidrag til å bevare og utvikle antallinnbyggere i regionen. I tillegg er det muligheter for deler av næringslivet ogskape gode inntekter gjennom selve arrangementet, sier banksjef EirikNikolaisen.

Festivalsjefener veldig glad for den positive mottakelsen som festivalen får hos næringslivet.

-Så langt har vi bare fått vært i kontakt med en brøkdel av næringslivet, menden gode responsen gjør at vi tør å satse i år. Uten samarbeidspartnere er detikke vært mulig å få til årets festival, sier Pedersen.

Les også: 80-tallet inntok Fæsterålen