Det var en stor dag for Aas fredag da han skrev under proffkontrakt med TIL.

– Det var deilig å endelig få en bekreftelse på at kontrakten er på plass. Det har vært et press, men jeg føler at jeg har klart å levere på banen, sier han.

– Ekstremferdigheter

– Hvorfor tror du at de valgte å satse på deg?

– Jeg føler at jeg har ekstremferdigheter som skiller seg ut, samt at jeg har gode holdninger. Når TIL har gitt meg denne sjansen, har de nok gjort det i et lengre perspektiv. Jeg har ennå en vei å gå før jeg kan regne med fast plass på laget, sier han.

– Var du veldig god som barn og ungdom?

– Jeg var aldri noen barnestjerne. Jeg var helt ok, men skilte meg ikke ut som 14- og 15-åring. Jeg ble ikke tatt ut til sonesamlinger. For min del er det godt å se at det har lønnet seg å jobbe hardt gjennom mange år. Arbeid over tid er viktigere enn talent, sier han.

– Egeninnsats

Han sier at det har vært ekstremt viktig med egeninnsats, og at han har fått god støtte fra foreldre og familie.

– Jeg vil også sende en takk til Melbo-trener Thomas Rønning, som alltid har hatt trua på meg og som la til rette for TIL-overgangen, sier Aas.

Han forlot Melbu som 16-åring for å bli elev ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø.

– Prioriterte fotball

– Hvilke feller kunne du ha gått i som 17-18-åring i Tromsø?

– Jeg skjønner godt de som fester i helgene, men for meg var ønsket om å spille fotball så sterkt at jeg prioriterte det hele tiden. Det er jeg glad for i dag, sier han.

– Hva er forskjellen mellom trening med Melbo og TIL?

– Tempoet er den største forskjellen. Det er særdeles viktig å orientere seg før man får ballen, og det er stort fokus på intensitet. Og det er selvsagt flere treninger, sier han.

– Håper det inspirerer

Han sier at det er artig å tenke på at han er kommet gjennom et trangt nåløye.

– Det viser at man komme fra et lite sted og likevel komme gjennom. Jeg håper at det kan inspirere andre unge fotballspillere i Vesterålen, sier han.