Foto: Yngve Johannessen

Tallet 28 er ikke tilfeldig. Det er nemlig det antallet ganger den tradisjonsrike, rusfrie rockefestivalen ytterst i havgapet i Vesterålen finner sted. VOLs mann i idrettshallen på Andenes trengte lørdag en kjentmann for å finne frem i folkevrimlet. Heldig da at Markus Hansen (17) fra Andenes straks meldte seg frivillig.

Markus fant vi oppe i andre etasje, dit vi ble henvist for å få hjelp til korrekt akkreditering.

- Det er noen viktige steder du trenger å vite om. Her vi står nå kalles ”glasshuset”- eller infoen. Her er det hjelp til blant annet det du spurte om. Her kan man også spørre etter lommebøker som er blitt borte, og man kan spørre om bussen og Hurtigruta, forklarte den hyggelige, unge mannen.

- Kom, nå må vi gå videre. Du må hilse på vaktene våre. De sørger for at det er trygt for alle å komme på festivalen vår. Som du ser, så er det ganske mange vakter her! (Markus tar tak i journalisten, og vi rauser ned trappene til første etasje).

- Her er ”billetten”. Der kjøper man billetter. Kom. Nå må vi gå inn i salen. Her er det bandene spiller, og bak her kan man kjøpe juice og vafler. Og t-skjorte og rockegensere. Nå må jeg tilbake og jobbe videre, sa Markus – og forlot oss.

Da Markus forlot oss gikk imidlertid det unge superbandet Kråkesølv på scenen, og de fikk hjelp av stjerneskuddet Moddi fra Senja, som selv hadde gjort unna et aldeles utmerket sett. Bodøbandet kunne ikke annet enn innfri, og resten av kvelden kokte salen. John Olav Nilsen spilte (med knekt bein), mens svenske Dead by April avsluttet den store festen.

Blant det overveldende antallet unge publikummere fant vi også noen godt voksne, vi fant smilende politifolk, vi fant klubbledere, fotografer og journalister. Rundt midnatt var det slutt på konsertdelen av den store rockefesten. Og man kunne vente på selve kåringen. Det kommer vi tilbake til.