Kultursamarbeidet håper nå at alle filminteresserte ungdom i Vesterålen gjør seg klar til å delta på høstens filmfest enten med egen film eller som publikum, ifølge en pressemelding.

Årets tema er Grenseløst vennskap, man kan lage film både basert på tema eller fritt etter eget ønske. Man kan bli vurdert i følgende kategorier:

  • Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen).

  • Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen).

  • Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole).

  • Klasse IV Egenprodusert film 20 – 25 år

  • Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper)

  • Temaprisen Grenseløst Vennskap (alle klasser kan delta)

Juryen

Juryen i år består av juryleder Andrea White Hveding, som til daglig arbeider som regissør og multidisiplinær kunstner med røtter i Vesterålen. White Hveding holder til på Kysten atelierfellesskap i Tromsø, som kunstnerassistent for regissør Camilla Figenschou.

Arjun Acharya er utdannet ved Nordland Kunst og Film Høyskole. Det visuelle arbeidet Acharya gjør, består av humoristiske fiksjonsfilmer og videoverk som tar for seg det patetiske og allmennmenneskelige i enhver situasjon som folk kan gjenkjenne og relatere til på en komisk måte.

Espen Nomedal jobber på Filmveksthuset Tvibit og er fagsenterleder for Den Kulturelle Skolesekken ressurssenter innen film. Han har bakgrunn fra Nordland Kunst og filmfagskole og har frilanset som filmarbeider i en årrekke over hele Norge. Espen jobber årlig med å lede filmtilbud mot barn og unge både nasjonalt og internasjonalt.