Kolbjørn Hoseth Larssen (t.h.) i Laterna Magica sammen med festivalens beskytter Bjørn Sundquist. Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen

Som vanlig konkurrerer de innsendte bidragene i kategoriene 10-13 år, 14-16 år og 17-20 år. I tillegg deles det ut en ekstra pris i kategorien “Retro”, som er årets tema, fremgår det av en pressemelding fra arrangørene.

Filmene blir nå videresendt til årets jury for vurdering. Premiering vil foregå under den høytidelige jubileumsfilmfesten i Sortland kino 21. november.

Nina Wester leder juryen for Laterna Magica. Hun er nytilsatt teatersjef for Hålogaland teater i Tromsø. Nina er utdannet dramatiker og regissør fra Dramatiska institutet i Stockholm og har fått strålende kritikker for oppsetninger på bl.a. Stockholms stadsteater, Dramaten og Nationalteateret. Hun er fra Otterøya og har tidligere hatt regiansvar for filmfesten under Laterna Magica.

I tillegg består juryen av Espen Nomedal og Øyvind Opshaug. Espen er filmskaper fra Grimstad. Han har bakgrunn fra Nordland Kunst og Filmfagskole, Universitetet i Stavanger og Høgskolen i Oslo. Espen jobber fortiden som frilans filmarbeider og kortfilmmanusforfatter på eget prosjekt.

Øyvind Opshaug har master i film fra Australia. Han jobber som filmkonsulent på Tvibit i Tromsø ved siden av å utvikle egne filmprosjekter.