Og der er det slutt. Stålkameratene vinner 1-0 i en lite velspilt og svært jevn kamp her i Stålhallen. En fin soloprestasjon av Sarfaraz Ritzai ble avgjørende, og Sortland evnet aldri å svare på hjemmelagets tidlige ledermål.Da takker jeg for meg, og ønsker vel møtt neste gang!

90: Vi er på overtid nå. Uvisst hvor mye som er lagt til, men det har vært en del stopp i spillet etter pause.

89: Sortland forsøker, men det vil seg rett og slett ikke fremover. I stedet er Ulrik Bentzen nære ved å sette inn 2-0, men keeper Sazonovs er med på notene.

86: Hjemmelagets målscorer: Sarfaraz Ritzai, kåres til dagens bestemann av den lokale juryen.

85: Gjenstår fem minutter her i Stålhallen. For øyeblikket er hjemmelaget nærmere 2-0 enn Sortland er utligning.

83: Stål igjen nære, men Sortland får klarert på streken.

82: Stål med sitt fjerde bytte: Magnus Kalstad inn for Erlend Henriksen.

80: Det vil seg ikke for Sortland for øyeblikket. Akkurat nå har de mer enn nok med å unngå 2-0, mer enn de greier å mobilisere for å utligne.

76: Nok et gult til Stål. Denne gang til keeper Arnstein Espervik for drøying av tid.

75: Stor mulighet for Sortland! Der evnet gjestene å sette opp spill. Marius Jørgensen avslutter med et skudd som slås til corner.

70: Gult for Ståls nummer 11, Ulrik Bentzen. De gulkledde har generelt vært i mange tøffe dueller i dag, og flere har vært i konflikter med dommer Jefremov.

67: Stål gjør sitt tredje bytte: Målscorer Sarfaraz Rizai ut, og inn med Preben Karlsen.

66: Corner for Sortland, men dødballene har ikke vært av samme kvalitet som de vanligvis er fra de hvitkledde. Heller ikke nå blir det farlig.

63: Stål gjør sitt andre bytte: Ut med Sindre Iversen, inn med Andreas Svartkjønneng.

62: Nære 2-0 for Stål. Igjen sniker de seg bak stopperne til Sortland, men Ulrik Bentzen blir såpass hindret i det han skal avslutte at det aldri blir farlig for keeper. Publikum roper på straffe, men dommer gir ingen tegn til å blåse.

61: Hjemmelaget som styrer begivenhetene for øyeblikket. Evner å vinne andreballene og å holde trykket oppe på motstanders halvdel.

59: Stålkams Erlend Henriksen tester skuddfoten fra langt hold, men ballen går godt utenfor mål.

57: Klareres, og blir aldri farlig. Sortland har, som vanlig, vært sterke i begge boksene i dag.

57: Corner til Stålkam fra venstre.

56: Ikke skjedd stort de siste minuttene. Sortland har ikke klart å utfordre Stål i jakten på en utligning.

51: Inne på banen igjen nå. Stålkameratene spiller forøvrig uten Melbuingen Stian Celius på topp i dag. Målsniken er suspendert på grunn av gule kort.

51: Oi, ekkel situasjon nå. Mats Oftedal er igjen involvert, men denne gang på negativt vis. Kan virke som han får en ball i hodet, og blir liggende like utenfor egen 16-meter. Med- og motspillere strømmer til, og det hele ser øyeblikkelig ganske alvorlig ut. Han kommer seg likevel på beina, og alt ser ut til å gå bra med han.

49: Nære på igjen for Sortland. Frispark som svinges inn og går gjennom hele feltet, og like utenfor keepers høyre stolpe. Tror ikke han hadde full kontroll der.

48: Sortland med omgangens første mulighet. Nevnte Oftedal er på alterten i feltet, men Stålkeeper Espervik er med på notene.

46: Starter mer eller mindre direkte med en tøff duell. Sortlands Mats Oftedal får seg en trøkk i ryggen, men det ser ut som det går bra med gjestenes nummer 18

46: Og der er vi i gang igjen! Lagene har byttet side, og andre omgang har startet.

45 : Og der blåser dommeren for pause. En jevnspilt affære i første omgang, men ut fra sjanser er det greit at det er Stål som leder. Jeg er tilbake så fort andre omgang sparkes i gang.

42: Spillet har jevnet seg mye mer ut det siste kvarteret. Ståls gode periode midtveis i omgangen har blitt avløst av en mye jevnere batalje etter det.

40: Blir Sortland snytt for straffe der da? Marius Jørgensen er på vei igjennom, og faller rett innenfor 16-meteren. Dommer Jefremov vinker likevel kun for corner, til stor fortvilelse for Jørgensen.

38: Nytt gult til Stål, denne gang til innbytter Ashgar Rizai.

36: Gult kort til Stålkams Alexander Iversen når han river ned en Sortlandspiller på vei fremover. Også nå blir frisparket headet ut. Det medfører også karantene for Iversen i neste kamp.

34: Stål gjør et tidlig bytte. Ut med høyreback Thomas Bohlin og inn med Asghar Ali Rizai, forøvrig bror til målscorer Sarfaraz

31: Håkon Eilertsen får hard medfart i en duell, og Sortland tildeles frispark på midtbanen. Heades ut.

29: Halvtimen spilt, og Stålkameratene leder 1-0. Foreløpig er det lite å si på det, da hjemmelaget har vært best i banespillet og vært farligst foran mål.

26: Sortland forsøker seg stadig mer på innlegg nå. Per Erik Karlsen blir igjen med fremover, men ballen går over hodet hans og ut til kast.

24: Sortland nære på med et innlegg. Håkon Eilertsen får dog ikke styrt headingen sin på mål.

21: Sortland forsøker å bygge opp spill, men blir presset av aggressive Stålspillere så fort de nærmer seg mål. Vanskelige arbeidsforhold for gjestenes offensive spillere, med andre ord.

19: Og i det jeg sier det holder de på å øke til 2-0. Alexander Iversen kommer rundt på kanten, men klarer ikke å bestemme seg om han skal skyte eller slå inn. Resultatet blir en mellomting som går utenfor mål.

18: Det er hjemmelaget Stål som har tilrevet seg initiativet i kampen etter at de tok ledelsen. Angriper villig på kantene med raske vinger, og plager stadig Sortland med hurtig angrepsspill.

16: Corner til Stålkam. Sortlands Marius Jørgensen får tilsnakk før ballen slås, men gjestene får klarert unna.

15: Per Erik Karlsen kommer fremover for Sortland, men blir kontant stoppet utenfor 16-meteren. Dommer Jefremov gjør ingen tegn til å blåse.

13: Stål kommer igjen, men Sortlandkeeper Sazonovs er der han skal være.

11: MÅL! Stål tar ledelsen etter 11 spilte minutter! Sarfaraz Ali Ritzai feirer sin debut fra start med å starte perfekt inn bak Sortlands forsvar, og trille ballen under keeper etter å ha løpt over halve banehalvdelen. 1-0!

10: Corner til Sortland, og det blir farlig! Heades mot mål, men Stålkeeper Espervik får klarert.

08: Skjedd veldig lite her i starten. Lagene veksler på å slå langt og å eie ballen i et par trekk.

05: Ståls Hugo Nilsen forsøker seg med en langpasning, men ender i stedet opp med dagens største sleiv. Går flere meter for langt og ut til kast.

04: Merkes forøvrig at interessen rundt Stålkameratene ikke er all verdens her i Rana om dagen. Ekstremt få tilskuere som har møtt opp til kamp.

03: Hjemmelaget Stålkam som har tatt initiativet fra start her. Dog uten å ha skapt noen store sjanser.

01: Da er vi i gang! Sortland i hvite drakter begynner med å angripe fra høyre mot venstre, mens Stål i gult spiller fra venstre mot høyre.

Hei og velkommen til denne livedekningen av seriekampen mellom Stålkameratene og Sortland her i Mo i Rana. Det er nå cirka tre minutter til avspark, og lagene kommer snart ut på arenaen.

Dette var et oppgjør man før sesongen trodde ville være en toppkamp i runde 9, men i stedet er dette så topp mot bunn som man får det. Sortland går inn i runden på en råsterk andreplass, mens Stålkam ligger nest sist.

Sortland stiller med følgende tropp i kampen:

Sortland