Det slår bladet Kapital fast. Bladet har i et par tiår gjort sine egne vurderinger av folks egentlige formuer. Det skjer gjennom en høstlig kåring av landets 400 rikeste.

Bladet går igjennom regnskap og analyserer hva eierne egentlig er verdt. Senere i år kommer det likningstall, men i likningene gis det ulike "rabatter", som Kapital ser bort i fra.

Inge Berg er i år nummer 47 på denne listen. Bladet mener Berg er god for 4,3 milliarder kroner. Det er 900 millioner kroner mer enn for ett år siden. Lakseprisene har vært skyhøye i hele år, og det er ventet svært gode marginer i lakseoppdrett også i mange måneder fremover.

Dermed blir inntjeningen ekstra god. Vesteraalens Avis har tidligere i år skrevet at Nordlaks kan passere en milepæl i år. Selskapet kan tjene over en milliard kroner hvis alt går på skinner.

Andværingene Kristian (55) og Roger Adolfsen (52) er plassert som nummer 85 på listen. Kapital mener Kristian Adolfsen har en reell formue på 2,6 milliarder kroner, mens Roger Adfolsen har en reell formue på 2,5 milliarder kroner. Begge bor i Oslo. De driver med eiendom, hoteller, barnehager, sykehjem og asyl- og flyktningmottak.

Trålreder og oppdrettseier Ola Helge Holmøy og hans to barn, Knut Roald og Heidi, er også med på listen over Norges 400 rikeste. Ola Helge Holmøys reelle formue anslås til 800 millioner kroner. Han er plassert på 300. plass på Kapitals liste. Knut Roald og Heidi er oppført med en verdi på 600 millioner kroner hver. Det har begge dermed havner på 374. plass på listen.

Reder- og oppdrettsfamilien har en samlet reell formue på 2,0 milliarder kroner, ifølge Kapital.

Norges rikeste er skipsreder og oppdrettseier John Fredriksen. Han har en reell verdi på 92 milliarder kroner på sine verdier. Det er fem milliarder kroner lavere enn for ett år siden, hevder bladet Kapital.