Torsdag kveld var det duket for siste konserten i årets NyMusikkuka 2016 på Sortland. Til sammen har 3000 barn og unge samarbeidet, og ikke minst boltret seg, med ulike musikalske samtidsuttryk i løpet av uka. Noe av det som har blitt produsert, ble presentert i Kulturfabrikken torsdag kveld.

Publikum i Møysalen fikk en svært variert musikalsk meny. Et av innslagene besto av en minikonsert, utført på iPader. Selv om det kanskje ikke var direkte velklingende og vakker musikk, var det i alle fall interessant rent lydmessig.

-Veldig inspirerende

Petter Kristoffersen er elev i 1. klasse ved musikklinja på Sortland videregående. Han synes det har vært svært givende å delta på NyMusikkuka, for første gang.

- Det har vært veldig inspirerende. Selv om det har vært mye ny musikk og musikk vi ikke spiller til vanlig, har det vært gøy, sier han.

Når vi spør hva som har vært den største utfordringen rent musikalsk, svarer han.

- Å improvisere. Det er vanskelig, men vi kom igjennom det, slår Kristoffersen fast, før han understreker at han allerede gleder seg til neste års NyMusikkuka.

Mer tverrfaglig

Helene Giihle Hilde er avdelingsleder ved musikklinja på Sortland videregående skole. Hun er godt fornøyd med gjennomføringa av årets arrangement.

- Det har vært veldig artig i år også, men mye flott innsats. Det har vært fine konserter og spennende foredrag, sier hun.

Ifølge avdelingslederen skiller årets arrangement seg fra de foregående ved at det har vært mer tverrfaglig samarbeid.

- Norskfaget har vært veldig sentralt, særlig i forbindelse med Skrift på blå bunn (tekster skrevet av unge forfattere påført vegger og steder som er en del av prosjektet Sortland den blå byen ved sundet)

NyMusikkuka har pågått siden 1994, er et samarbeid mellom musikklinja på Sortland videregående skole og kulturskolen.