Neste uker kommer Næringskomiteen på Stortinget til Vesterålen. Bakgrunnen for besøket er sjømatindustrimeldingen. I den forbindelse ønsker de å avlegge fiskeribedrifter i Nordland og Finnmark, en visitt.

De har valgt å prioritere flere bedrifter i Hadsel. Øksnes derimot, får ikke besøk. Det faller ordfører Karianne Bråthen tungt for brystet.

- Jeg er skuffa over at de ikke kommer. Øksnes er en av Norges største og viktigste torskekommuner, sier hun.

Les også: Fiskeri-Per  skrøt av Vesterålen

- Går glipp av mye kunnskap

Bråthen er klar over at komiteen har det travelt, men understreker at det handler om å sette av litt ekstre tid.

- Jeg kjenner ikke til årsaken og tror nok at det har noe med tid å gjøre. Men det går an å prioritere. Og da er det rart å prioritere vekk Øksnes. Her er mange solide fiskeribedrifter  som har utrolig mye kompetanse og kunnskap om fisk. At Næringskomiteen ikke kommer, betyr at de går glipp av veldig mye. Det er betenkelig at de velger å legge turen innom de største kommunene, men dropper kystflåten, sier Bråthen.

Les også: Vil la miljøet avgjøre veksten

Har ikke tid

Leder for Næringskomiteen, Geir Pollestad, sier i en epost til VOL at komiteen bruker svært mye tid og kapasitet på sjømatindustrimeldingen, noe som blant annet inkluderer mye reising rundt i landet.

-   Det har vært mye interesse for å få besøk av oss. Det er hyggelig og understreker hvor viktig fiskerinæringen er for kysten. Vi har dessverre vært nødt til å gjøre noen prioriteringer av hvilke steder vi besøker, sier han.

Noe som altså innebærer at komiteen dropper å besøke Øksnes og fiskeribedriftene der.

- Vi har valgt å møte regionrådene på turen og der kan Øksnes sin stemme slippe til. Vi skulle gjerne besøkt alle stedene som ønsket besøk. Det tillater ikke tiden, sier han.

- Men jeg gleder meg til å treffe ordføreren i Øksnes og høre hva hun har å si, legger Pollestad til.

Les også: Ei bærekraftig havbruksnæring