Ordfører John Danielsen Foto: Svein Harald Hansen, Øksnesavisa

I målingen utført av NorFakta for VOL og Øksnesavisa svarer bare 14% av de 300 spurte øksnesværingene at de vil ha John Danielsen som ordfører etter neste valg. 9% vil ha Geir Rognan, mens 1% vil ha Frps Geir Kristoffersen og 1% vil ha Per Ole Larsen fra Sp.

”Vet ikke”-andelen er imidlert hele 74% i Øksnes, og John Danielsen er rask til å snu på tallene, og konkludere slik:

- Når jeg ser at jeg faktisk får rundt 55% blant de som har svart – at de ønsker meg som ordfører, så takker jeg for dem som viser meg den tiltroen.

- Men at du får 14%, som er den laveste ordføreroppslutningen i Vesterålen – hvordan kommenterer du det?- Jeg tror at når folk får se programmet vårt og hvem de får på lista, så vil dette se annerledes ut. Det er ikke lenge siden jeg var ute og sa at jeg ikke vet om jeg er kandidat eller ikke. Jeg tror nok at folk, når de går til valgurnene, er klar på hvem de vil ha til ordfører og hvem de vil stemme på, sier ordføreren.

I forhold til sitt eget kandidatur, sier Danielsen at partiet vil ha dette klart utpå nyåret.- Om jeg er med eller ikke, vil jeg la partiet høre først.

Også i forhold til partiets fallende oppslutning mener Danielsen det er tidlig å konkludere.- Vi har ikke startet arbeidet mot neste valg. Vi har ikke laget program, og vi har ikke fått frem hva som står på lista. Vi skal levere et ”regnskap” for hva vi har gjort i perioden vi har bak oss. Her vil vi ta for oss hva vi har innfridd siden forrige valg, og hva vi har løst av nye utfordringer undervegs i perioder. Det tror jeg er veldig viktig for folk å se, mener Danielsen.

- Målingen avdekker også at bare 47% av dem som stemte Ap ved valget i 2007. Bør en gjenvalgsprosent på under 50% bekymre et parti som satser på å kapre posisjonen på nytt?- Jeg håper jo at folk legger merke til det positive som har skjedd med Ap i posisjon. Jeg tror også at den store vet ikke-gruppen vil bli mindre, etter hvert når folk får se hva man stiller til valg på, og hvem som står på lista. Jeg tror mange av dem som stemmer Ap ved valget, er en stabil gruppe som kommer ned av gjerdet bare de ser programmet vårt og hvem som står på lista.

- Det tror jeg hele Øksnes` befolkning vil gjøre før de bestemmer seg. Det er et sunt trekk blant velgerne.