– Årsaken for dekningsbruddet er en skadet kabel, opplyser Bjørn Amundsen, dekningssjef i Telenor til NRK.

Tirsdag ettermiddag ble 90 prosent av Bø kommune uten mobilnett. Feilen ble registrert rundt klokken 16.30 tirsdag ettermiddag.

Åtte av ti basestasjoner i Bø var ute av drift. Bruddet rammet blant annet trygghetsalarmene i kommunen.

Rundt klokken 00.30 natt til onsdag ble feilen rettet. Årsaken skal være en skadet kabel i overgang fra land til sjø.

– Det er trolig en gnageskade, forteller Bjørn Amundsen til NRK onsdag morgen.

Sannsynligvis er det altså et dyr som har gnaget gjennom en kabel over tid. I natt ble operatørene ferdig med å reetablere alle kunder på nett.

Satte kriseberedskap

– Åtte av ti basestasjoner i Bø er ute. Vi kommer ut med pressemelding med mer informasjon, så snart vi vet mer, sier ordfører Sture Pedersen litt før halv seks tirsdag ettermiddag.

Bø iverksatte krisestab og satte i igang en rekke tiltak.

– Vi har satt kriseberedskap og er samlet på rådhuset. Vi kommer ut med informasjon så snart vi kan om hvordan folk skal forholde seg hvis de er i en nødsituasjon, sier Pedersen.

Mobildekningen til store deler av Bø er falt ut tirsdag ettermiddag. Foto: Torbjørn Brovold

I pressemeldingen som ble sendt ut 17:44, informerer Bø kommune at de som har IP-telefoner som virker, kan ringe 76114200 for å få øyeblikkelig hjelp. De oppfordrer også om å ikke ringe for å få informasjon om når nettet kommer tilbake.

Bøfjerdinger som har akutt behov for helsehjelp eller må varsle brann, men ikke har fungerende telefon, kan møte opp ved hovedinngangen på Bøheimen, så vil kommunen formidle kontakt via nødnettet.

Trygghetsalarmene for Bø er falt ut. Pårørende oppfordres til å besøke sine nære inntil ny melding kommer. Kommunen melder senere at alle brukere blir kontaktet.

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor sier bekreftet tirsdag ettermiddag de har et større fiberbrudd i Bø.

– Det meste av Bø er berørt, unntaket er Rambergåsen og Guvåg. Det er vanskelig å si noe om når dekningen er tilbake da vi ikke har fått på plass ressurser til å lokalisere og utbedre feilen enda, sier Amundsen.

Dekningsdirektøren viser til dette kartet for å se hvilke områder som er berørt og i hvilken grad. Foto: Dekningskartet til Telenor

– Røde områder på kartet er uten dekning. Gule områder har redusert dekning og kapasitet, sier Amundsen.