Enhetsleder for Helse og familie i Andøy kommune, Jørn Vollan, sier at han har avtalt med Pettersen at han skal levere et avvik til Andøy kommune, og at han vil melde dette videre til helsedirektoratet.

– Alle kommunene har fått lister

– Jeg vil også gi tilbakemelding om at legevakta i Harstad i dette tilfellet ikke har gjort jobben sin, sier han, og viser til at alle kommuner har fått lister med underliggende nummer til alle legevaktsentraler og AMK-sentraler med beskjed om å distribuere disse videre til alle legevaktene.

LES OGSÅ: Havner hos legevakta i Harstad når han ringer Vesterålen legevakt

Disse listene kommer ifølge Vollan fra Helsedirektoratet og er laget nettopp for å kunne hjelpe hvis teknikken gjør at noen kommer feil når de ringer det nasjonale legevaktnummeret.

Har rutiner i Andøy kommune

– Ved feilruting av anrop skal legekontor eller legevakt som svarer telefon være behjelpelig med å gi ut riktig direktenummer til riktig legevakt. Vi svarer selv på legevaktnummeret mandag til torsdag mellom 08.00 og 15.30 på Andenes legekontor. Vi har ordnet oss en liste over direktenummer til de andre kontorene i Vesterålen og har også liste over direktenummer til alle landets legevakter, sier Vollan.

Folk fra Øksnes havner på Andenes legekontor

– Er det en ny problemstilling for dere, at mobiltelefoner kobler seg opp mot basestasjoner i et annet fylke og at folk dermed havner hos feil legevakt?

– Det var helt nytt for meg at det har oppstått feilrutinger som har ført til at anrop har gått til legevakt i Harstad. I uttestingsfasen før innrulleringen av det nye nummeret, var det eneste avviklet vi oppdaget at ip-telefoner ble rutet feil og havnet til Bodø legevakt. Denne feilen har vi imidlertid blitt orientert om at skal være utbedret. Videre har vi opplevd å få inn enkelte anrop fra Øksnes som er blitt rutet til oss. Disse avvikene er selvfølgelig også sendt til helsedirektoratet, sier Vollan.

Finnes direktenummer

– Finnes det et direktenummer folk kan ringe for å komme i kontakt med Vesterålen legevakt, hvis de kommer til Harstad og de ikke kan hjelpe?

– Ja, det finnes et direktenummer og det er 75425240, sier Vollan.