Foto: Knut Ivar Aarstein

For å ta de tørre fakta først: iPad er en "notatblokk-PC" fra Apple. Den ble lansert 27. januar 2010 av Steve Jobs i San Francisco. Siden har mediehypen vært enorm. Det som for mange er genialt med iPhones "storebror" er berøringsskjermen, og støtte maskinen har for bredband og Bluetooth. Enkelte av modellene har også innebygget 3G-støtte.

SE VIDEO NEDERST I SAKEN:

Kort sagt minner maskinen om en mini-pc, bortsett fra at den er langt raskere, lettere og slankere. Vekten er 680 gram og tykkelsen er 1,34 centimeter. Dessuten avgir den minimalt med varme. For første gang fikk undertegnede - som er en lesehest - også troen på at det i fremtiden vil kunne være behagelig å faktisk lese en bok via iPad. At det går an å se TV, film, spille musikk og lignende via denne dingsen er selvsagt.

Akkurat hva jeg mer ønsker meg av iPad er jeg ikke sikker på. Jeg er imidlertid helt sikker på at konkurrentene ikke vil sitte i ro og se på at Apple revolusjonerer vår data- og mobiltelefonbruk. Maskinen vi fikk se på VOL i dag er lånt ut av Stian Hanssen som driver Mobildata på Sortland.

- Jeg selger ikke iPad. Og når jeg i fremtiden gjør det vil nok kundene stå i kø, tror jeg. Denne maskinen har jeg kjøpt privat i USA. Dersom jeg skulle solgt den ville jeg nok glatt fått 8.000 kroner for den, tror Hanssen.

Den prisen vil nok kunne synke drastisk når iPaden - eller konkurrentene - blir allemannseie her til lands. SE VIDEO: