Solsvik håper og tror det er en bevisst strategi bak justeringene i flyavgangene hos Widerøe.

-Med de nye rutetidene er det mulig å fly Oslo-Andenes innenfor tre timer, tilbringe 5-6 timer - og så reise tilbake til Oslo med tilsvarende reisetid sørover.

-Om man vil tilbringe en dag eller to, eller ha et lengre opphold her - er det selvsagt mulig, tilføyer Solsvik - som mener mulighetene innebærer et stort potensiale.

-Andøy er landets fremste hval-destinasjon - hele året. I tillegg til hvalsafari hele året, kan vi by på nordlys vinterstid, og midnattsol om sommeren. Her kan man jakte storfisk på havet, dra på lundefugl- og havørn-safari og besøke landets eneste Rakettskytefelt -Andøya Space Center - for å nevne noe. At alt ligger til rette for fjellturer, avslapping på langstrakte, kritthvite sandstrender - en runde golf eller sykkelturer i spektakulære omgivelser, det er sånt byfolk fra inn- og utland vet å sette pris på.-Verken Oslo, Bergen, Trondheim eller andre steder sørpå kan tilby disse opplevelsene.

-Det åpner seg derfor gullkantede muligheter her - til et marked der målgruppene blant annet vil være velbeslåtte turister på jakt etter opplevelser med wow-faktor, og ikke minst kurs- og konferansemarkedet, der opplevelser som det Andøy tilbyr kan gi en ny dimensjon til teambuilding og andre bedriftssamlinger og konferanser, mener Solsvik.

-Om dette medfører økt trafikk vil jeg tro det neste logiske grepet fra Widerøes side vil være opprettelse av en direkterute mellom Andenes og Oslo, sier Solsvik.

At endringene er viktige er daglig leder Camilla Ilmoni i Andøy Reiseliv enig i.

-Det er kjempepositivt at Widerøe justerer sine ruter til og fra Andenes slik at de korresponderer bedre med rutene til Oslo.-Det blir enklere og bedre forvalte reisende, og da blir Andøy automatisk et mer attraktivt sted å reise til.

-Samtidig blir det også enklere å markedsføre Andøy som reisemål, når det er enklere å komme hit. Vi jobber kontinuerlig inn mot turoperatører i land over hele verden, og skal selvsagt få de positive endringene formidlet til dem.

-Jeg tror dette helt klart vil medføre at flere turister vil finne veien til vakre Andøy. Tidligere har flyrutene ofte vært slik at det måtte en overnatting til for å komme seg hit. Når man slipper det, vil nok enda flere reise til Andenes og Andøy - istedet for å ende opp i for eksempel Tromsø. Så dette er et flott grep fra Widerøes side, sier reiselivssjefen i Andøy.